Naslovnica / NOVICE / Nihalka na Veliko planino znova obratuje

Nihalka na Veliko planino znova obratuje

Družba Velika planina d.o.o. obvešča, da je bila napaka na elektroniki krmilnega sistema nihalke, ki jo je zagodla včeraj, že odpravljena in da nihalka ponovno normalno obratuje po običajnem, poletnem voznem redu.

S prelepe Velike planine prihaja vesela novica, da je žičničarjem uspelo odpraviti nepredvideno okvaro elektronike krmilnega sistema nihalke, ki je včeraj povzročila, da je moralo okoli 137 obiskovalcev Veliko planino zapustiti z avtobusi.

Pri prevozu obiskovalcev Velike planine v dolino so, v dobro, predvsem pa pravočasno organizirani akciji, ki jo je koordiniral občinski štab Civilne zaščite Kamnik, sodelovali gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kamnik, Kamniška Bistrica, Srednja vas, Sela in Zg. Tuhinj, ki so s terenskimi vozili z  Zelenega roba in zgornje postaje nihalka do parkirišča Ušivec prepeljali 47 oseb, medtem, ko je 85 oseb do omenjenega parkirišča odšlo peš. 132 oseb je bilo z avtobusom prepeljano do spodnje postaje nihalke v Kamniški Bistrici.

Kot smo že omenili, nihalka ponovno normalno obratuje po običajnem poletnem voznem redu, in sicer od ponedeljka do četrka 8:00 – 18:00, med vikendom pa od 8:00 – 19:00, medtem ko sedežnica obratuje vsak dan od 8:30 – 17:15.