Naslovnica / KULTURA / Niti življenja, ki jih prepleta barva minljivosti

Niti življenja, ki jih prepleta barva minljivosti

Mira Resnik je Kamničanka, ki se z umetnostjo ukvarja že vse od leta 1998, sinoči pa je, v avli Doma kulture Kamnik, odprla novo razstavo z naslovom Kje je moje mesto.

Gospa Resnik je v zadnjih osemnajstih letih nanizala že 17 samostojnih razstav po celi Sloveniji, najnovejša in prva samostojna v naši občini pa se bohoti v Domu kulture Kamnik. Na ogled je postavila več različnih umetnin, ki postavljajo avtorici, pa tudi opazovalcem vprašanje – Kje je moje mesto? Vprašanje in istoimenski naslov razstave lahko razumemo kot retorično, opazovalcu sporoča, da je njegovo mesto prav tu in zdaj.

 

Kustosinja Saša Bučan je opisala razstavljena dela kot črno-bele odgovore, kjer se prepletajo užitek in bolečina, zdravje in bolezen in nenazadnje tudi življenje in smrt – triptih z naslovom znanega francoskega izreka Mislim, torej sem! označuje trenutek nekakšnega vstajenja umetnice, zavedanja o lastni minljivosti.

 

Odprtje prijetne razstave, ki se ga je udeležilo kar precejšnje število obiskovalcev, družinskih članov in prijateljev avtorice sta pospremila tudi mlada glasbenika, bratec in sestrica na kljunasti flavti ter harmoniki, zbrani pa so se po odprtju podružili tudi ob kapljici vina in domačem pecivu.