Naslovnica / Črna kronika / Nočna eksplozija v Šmarci je poškodovala stekla

Nočna eksplozija v Šmarci je poškodovala stekla

Prebivalce dela Šmarce je ponoči prebudil in vznemiril močnejši pok oz. eksplozija pirotehničnega sredstva, ki sta jo pred stanovanjsko hišo na Habjanovo ulici odvrgla dva neznana storilca.

Par neznancev so še pred pokom oz. eksplozijo opazili tudi bližnji sosedi, ki se jim je zdelo gibanje dveh moških po ulici precej sumljivo, vendar sta neznanca zbežala. Kmalu zatem se je razlegla eksplozija, prebivalci pa so poklicali policiste.

Po informacijah, ki jih je posredovala Policijska uprava Ljubljana, je po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja dejanja znano, da sta za zdaj še neznana storilca odvrgla po vsej verjetnosti pirotehnično sredstvo (močnejša petarda) v vrata stanovanjske hiše, ki so se zaradi poka poškodovala.

V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka.

Je pa nočna eksplozija v Šmarci močno odjeknila v nekaterih slovenskih medijih, ki, v iskreni v skrbi za varnost predsednika vlade, ne pozabijo omeniti, da je počilo le kakih 200 metrov stran od njegovega doma.