Naslovnica / Črna kronika / Nočna prometna nesreča na Kregarjevem

Nočna prometna nesreča na Kregarjevem

Voznik brez vozniškega dovoljenja, ki je ponoči na Kregarjevem silovito trčil v most, na katerem je obvisel ukleščen v vozilu, se je v nesreči lažje poškodoval.

Danes ponoči, okoli 0.20, je na mostu prek potoka Bistričica na Kregarjevem prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je z vozilom silovito trčil v ograjo mostu.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku, pri čemer je voznik, ki je, kot je bilo ugotovljeno v postopku, vozil brez vozniškega dovoljenja, zapeljal naravnost in trčil v ograjo mostu, na katerem je domala obvisel.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali in razsvetlili prizorišče, stabilizirali vozilo, ki je grozilo, da bo padlo v potok, nato pa s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega in poškodovanega voznika, ki je bil predan v oskrbo reševalni ekipi Nujne medicinske pomoči Kamnik, nato pa reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v Ljubljano.

Ker so iz poškodovanega vozila v potok Bistirčica iztekale motorne tekočine, so gasilci v potok namestili tudi pivnike in napihljiva črevesa, vozilo pa z mostu dvignili s pomočjo avtodvigala.

Zaradi povsem poškodovane ograje mostu so bili o nesreči obveščeni tudi dežurni delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki so zavarovali območje mostu.

Policisti so lažje poškodovanemu vozniku, ki je, kot smo že omenili, vozil brez vozniškega dovoljenja, odredili strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola v krvi, po vseh zbranih obvestilih, pa bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Foto: PGD Kamnik