Naslovnica / Črna kronika / Nočni lov pobeglega voznika se je končal z razbitim policijskim vozilom
Simbolična fotografija

Nočni lov pobeglega voznika se je končal z razbitim policijskim vozilom

Na kamniških cestah se je včeraj odvila domala filmska drama, ki se je pri Mostah končala z razbitim policijskim vozilom in prijetjem pobeglega voznika.

Včeraj zvečer, okoli 22. ure, so policisti na območju Kamnika pri kontroli prometa z modrimi utripajočimi lučmi in zvočnimi signali začeli ustavljati osebno znamke Renault, vendar voznik vozila ni ustavil, ampak je vožnjo pospešeno nadaljeval v smeri proti Komendi.

Lov pobeglega voznika je trajal kar nekaj časa, po podatkih Policijske uprave Ljubljana pa je voznik Renaulta, v katerem se je nahajalo več oseb, med vožnjo po ravni pregledni cesti v naselju Moste pri Komendi, nenadoma in brez razloga močno zavrl, tako da voznik službenega vozila policije ni mogel ustaviti in je zato trčil v vozilo.

Po nesreči so trije potniki v vozilu Renault zbežali s kraja, medtem ko so voznika vozila prijeli na kraju, k sreči pa v namerno povzročenem trku, ki ga je povzročilo nepotrebno zaviranje pobeglega voznika, ni bil nihče poškodovan.

Vozniku je bilo osebno vozilo zaseženo, policisti pa zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja oz. maščevanja uradni osebi.

V sporočilu je Policijska uprava Ljubljana pojasnila tudi , da je bilo na kraju dogodka prisotnih več policijskih patrulj, in sicer zaradi iskanja potnikov, ki so zbežali ter varne izvedbe postopka z voznikom, v samem dogodku pa v nobenem primeru ni bilo uporabljeno strelno orožje.

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o svojih ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.