Naslovnica / Črna kronika / Nočni požar na Prapročah

Nočni požar na Prapročah

Gasilci so morali sredi noči posredovati na Prapročah v Tuhinjski dolini, kjer je zagorela večja skladovnica drv, da se ogenj ni razširil tudi v gozd oz. v gozdni požar, pa so z zelo prisebnim ravnanjem preprečili domačini.

Včeraj ponoči, nekaj pred polnočjo, so gasilci prejeli obvestilo, da je njihova pomoč potrebna v naselju Praproče v Tuhinjski dolini, kjer je, iz zaenkrat še neznanega vzroka, zagorela večja skladovnica drv, ki so bila zložena v neposredni bližini gozda.

Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Kamnik, ki so goreča drva uspeli hitro pogasiti, njihovo delo pa so, z zelo prisebnim in učinkovitim ukrepanjem, v veliki meri olajšali že sami domačini.

Le-ti so namreč, še pred prihodom gasilcev, najprej pograbili listje in suho podrast med gorečo skladovnico in gozdom, s čemer so preprečili, da bi se plameni razširili na bližnji gozd oz. sprevrgel v gozdni požar, nato pa, z odmetavanjem polen, naredili vrzel v sami skladovnici ter s tem preprečili širjenje ognja.

V požaru so ognjeni zublji pogoltnili okoli pet kubičnih metrov drv. Zakaj je skladovnica zagorela zaenkrat sicer še ni povsem jasno, obstaja pa domneva, da bi bil ogenj lahko tudi podtaknjen.