Naslovnica / Črna kronika / Nočni požig covid testne točke v Kamniku

Nočni požig covid testne točke v Kamniku

Neznani storilci so ponoči pri Domu kulture v Kamniku zažgali kamniško COVID-19 testno točko, ki jo je požar povsem uničil. Ognjeni zublji so poškodovali tudi tri v bližini parkirana vozila, da gre za požig pa ni nobenega dvoma, saj je v bližini pogorišča moč najti oz. videti tudi letake s pomenljivo vsebino.

Danes ponoči, okoli 1:15, je v Kamniku prišlo do požara COVID-19 testne točke, ki se nahaja na parkirišču pri Domu kulture Kamnik. V požaru je povsem pogorela sprejemna lesena hiška, močno poškodovan oz. povsem uničen je tudi kontejner v katerem se je izvajalo hitro testiranje, ognjeni zublji pa so poškodovali tudi tri v bližini parkirana vozila, pri čemer je eno vozilo najbrž uničeno, dve vozili pa poškodovani.

Po prvih domnevah je neznani storilec najverjetneje z vnetljivo tekočino polil leseno testno hiško, s katere se je močan ogenj – priložnostni lesen objekt je namreč pogorel do tal – razširil še na testni zabojnik in v bližini parkirana vozila, storilec oz. storilci, pa so v bližini nekdanje testirne točke polepili oz. natrosili tudi nekaj letakov s pozivi „k ljudski svobodi in koncu PTC terorja“, kar kaže na to, da je šlo za namerno dejanje.

Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so požar pogasili, policisti so pogorišče zavarovali, tekom današnjega dopoldneva pa bo opravljena forenzična preiskava, s katero bodo policisti poskušali razvozlati vse okoliščine dogodka in izslediti storilca oz. storilce. K sreči v požigu ni bil nihče poškodovan, je pa nastalo za več tisoč evrov škode.

 

Pred nedavnim so bili v Kamniku več ognjenih in mazaških napadov deležni že plakati s pozivi k cepljenju, s požigom testirne točke pa “kamniška covid revolucija”, s tovrstnimi, povsem nesprejemljivimi dejanji, dobiva povsem nove in nevarne razsežnosti.

Podrobnosti sledijo.