Naslovnica / ŠPORT / Nova dnevna soba Debele Veronike

Nova dnevna soba Debele Veronike

Potiho in odmaknjeno od oči javnosti je v prostorih nekdanjega Alprema pred nedavnim zrastel pravi rolkarski oz. skaterski park. Za večino Kamničanov mogoče povsem nepomembna pridobitev, ampak za vse skaterje oz. rolkarske navdušence, ki se združujejo v ŠD Debela Veronika in so v izgradnjo parka vložili ogromno energije ter nešteto število ur prostovoljnega dela, pa je novi park zagotovo vreden več od zlata.

Še pred kratkim je bil rolkarski oz. skatepark v občini Kamnik nekaj, o čemer so ljubitelji vragolji na deskah s kolesci lahko le sanjali. Vse kar je Kamnik do nedavnega premogel je bila stara minirampa in nekaj manjših namenskih objektov, ki so jih naredili člani športnega društva Debela Veronika, kar še vedno stoji na robu parkirišča za Domom kulture Kamnik. Sicer bolje kot nič, ampak slaba podlaga iz grobega asfalta, nevzdrževana minirampa in neustrezna lokacija na parkirišču, ne predstavljajo varne in primerne površine, ki bi omogočala tudi nadaljnji razvoj parka. Avtomobili in rolke pač ne gredo skupaj, zato so kamniški skaterji iskali drugo, ustreznejšo rešitev.

Pred dvema letoma so člani športnega društva Debela Veronika, z vztrajnostjo in nekaj sreče, prišli do lastnega prostora, saj jim je lastnik kompleksa bivše tovarne Alprem za eno leto brezplačno ponudil 120 m2 velik prostor, ki je, kljub temu, da je bil v razmeroma dobrem stanju, zahteval še precej dela in truda.

Člani ŠD Debela Veronika so se tako kar na enkrat znašli pred dejstvom, da jim vsaj eno leto ne bo potrebno sitnariti na občini, da bi dobili skatepark, ampak pred izzivom, da si park zgradijo sami, za kar bodo morali obnoviti prostor, dobiti denar in organizirati celoten projekt ter predvsem pošteno pljuniti v roke.

Po dolgem procesu usklajevanja želja, možnosti in dogovarjanj o tem, kaj bi v prostoru sploh radi naredili, so se odločili, da bodo, zaradi danosti, ki jim jih je narekoval prostor, naredili dva objekta, sestavljena iz krivin, saj je prostor za ulične objekte vendarle nekoliko prekratek oz. premajhen. Tako so že pred dvema letoma najprej naredili t.i. mini rampo, pred kratkim pa so zaključili še z gradnjo drugega objekta t.i. sklede (Bowl). Vse skupaj so, zaradi nepredvidljive prihodnosti in lokacije v prvem nadstropju, zgradili iz lesa. Gre za precej zahtevno in natančno delo, ki pa so ga, kljub temu, da so se česa takšnega lotili prvič, z medsebojnim sodelovanjem, kjer je vsak član ekipe doprinesel k skupnemu cilju, uspeli projekt uspešno izpeljati.

Sredstva za izgradnjo so uspeli zbrati na različne načine: prek občinskih razpisov, organizacijo različnih dogodkov, prostovoljnih prispevkov ter tudi iz lastnih žepov. Po poteku enoletne brezplačne pogodbe so podpisali novo pogodbo za najem prostora, tako da za prostor odslej sami plačujejo neprofitno najemnino in stroške.

Kamniški skatepark je brezplačen in je na voljo vsakomur, je pa potrebno poudariti, da objekt ni odprtega tipa, ampak je za njegovo uporabo potrebno prej poklicati koga izmed članov ŠD Debela Veronika. Tudi, oz. predvsem zaradi varnosti mlajših in še ne dovolj izkušenih rolkarjev, ki zahtevajo prisotnost starejšega in izkušenega rolkarja. Zaenkrat, ker vsi člani nimajo vedno časa, še nimajo stalnega urnika, ponavadi se jih v skate parku najlaže dobi popoldne, oz. zvečer, so pa mnenja, da je vseeno bolje, da uporaba parka ostaja brezplačna, kot pa da bi morali, zaradi morebitnega določenega urnika, vstop v park zaračunavati. Vse skupaj namreč počnejo zaradi veselja in ne zaradi morebitnega zaslužka, seveda pa so več kot veseli vsakega prostovoljnega prispevka, saj jim le-ti omogočajo lažje kritje storškov.

debela veronika 25

V rolkarskem parku pogosto organizirajo prireditve, ki so javnega značaja, razmišljajo pa tudi o uvedbi vodene vadbe oz. tečajev, kar se da, na željo zainteresiranih staršev, urediti že zdaj.

Pri tem velja opozoriti še na to, da je rolkarski oz. skate park odprt samo za uporabnike z rolkami (skati) in rolerji, saj skiroji in BMX kolesa preveč poškodujejo lesene vezane plošče in s tem zelo povečajo stroške vzdrževanja, česar pa si ne morejo privoščiti, hkrati pa so tudi dimenzije objektov nekako bolj prilagojene rolkam in rolerjem.

Prireditev od uradnem odprtju nove pridobitve bo v soboto, 22. novembra 2014, ob 15. uri.

Kontaktne podatke lahko najdete na spletni strani: http://skalprem.blogspot.com/

Fotografije: ŠD Debela Veronika

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve