Naslovnica / KULTURA / Nova gostujoča likovna razstava v Supernovi Kamnik

Nova gostujoča likovna razstava v Supernovi Kamnik

V Supernovi Kamnik si je mogoče ogledati likovna dela, ki so nastala na likovni koloniji Duplek art.

Likovno humanitarno društvo RAY & CO pod vodstvom Rajka Ferka je organizator mednarodnih likovnih kolonij Duplek art. Do sedaj so sodelovali umetniki in umetnice iz 23 držav. Likovne kolonije, ki običajno trajajo tri ali štiri dni, pa so s tem sodelujoče umetnike povezale v eno veliko družino.

V letošnjem letu je bilo zaradi pandemije umetnikov iz tujine sicer nekoliko manj, je pa zato sodelovalo več slovenskih umetnikov in umetnic iz vseh slovenskih pokrajin.

Po končani koloniji so se zvrstile razstave v Domu kulture Dvorjane, Občini Radenci, Gradu Rače in  Velenjki v Velenju, do konca tega meseca pa si jih lahko ogledate tudi Supernovi Kamnik.

V decembru bo ponovno razstavljal v galeriji Supernova v Kamniku tudi Rajko Ferk, ki bo predstavil svoja dela nastala v t.i. »korona času, ki je bil za Rajka Ferka več kot ploden, saj je v teh dveh letih ustvaril skoraj 200 likovnih del.

Rajko Ferk je med številnimi likovnimi kritikami najbolj ponosen na kritiko profesorja in mednarodnega likovnega kritika, žal pa lani preminulega, Alfreda Pasolina, ki ga je proglasil za vizionarskega slikarja tretjega tisočletja.

 

Posebnost Ferkovih likovnih del je, da z gradbenimi, slikarskimi in gumijastimi lopaticami odvzema barvo iz platna. V njegovih likovnih delih so skriti obrazi, živali in motivi iz narave. Velikokrat se prepoznajo bitke z nadnaravnimi bitji. Postavil je preko 300 razstav v Sloveniji in tujini.

Več si lahko ogledate na njegovi spletni strani www.rajkoferk.si