Naslovnica / NOVICE / Nova potrjena okužba na območju občine Kamnik

Nova potrjena okužba na območju občine Kamnik

Po najnovejših podatkih, ki jih je objavila Vlada Republike Slovenije, so bile pri občanih, ki živijo na območju občine Kamnik, odkrite in potrjene tri okužbe z novim koronavirusom, medtem ko je bilo na območju Slovenije, danes do 10. ure, odkritih in potrjenih 319 okuženih oseb.

Število z novim koronavirusom okuženih oseb, ki živijo na območju bližnjih oz. sosednjih občin, je po vladnih podatkih zaenkrat enako, kot je bilo pred dvema dnevoma. Največ okužb je bilo potrjenih pri občanih z območja občine Domžale (7), po dve okužbi sta bili potrjeni pri prebivalcih občin Moravče, Trzin in Vodice, po enega bolnika pa imajo v občini Komenda, Mozirje in Nazarje.

Največ okuženih oseb je zaenkrat še vedno na območju Mestne občine Ljubljana (74), občine Šmarje pri Jelšah (31) in občine Metlika (24).

Danes, 19. 3. 2020 do 10. ure je bilo na NIJZ sporočeno 317 potrjenih primerov z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 107 iz osrednjeslovenske, 55 iz juhovzhodne Slovenije, 50 iz savinjske, 29 iz podravske, 20 iz gorenjske, 13 iz koroške, 12 iz primorsko-notranjske, deset iz pomurske, osem iz obalno-kraške, štirje iz goriške, dva iz zasavske in en iz posavske regije (Slika 2). Šest obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 157 žensk in 160 moških, ena oseba je umrla. Oboleli po starostnih skupinah so predstavljeni v Tabeli 1. (Vir: gov.si)

Tabela 1 – Vir: gov.si

 

Potrjeni primeri po občinah

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 19.3.2020 do 10. ure – Vir: gov.si