Naslovnica / Črna kronika / Nova prašna pošiljka pri izvršitelju

Nova prašna pošiljka pri izvršitelju

V pisarni kamniškega izvršitelja Marjana Hojsa so danes zjutraj znova prejeli sumljivo pisemsko pošiljko iz katere se je pri odpiranju vsula neznana snov v obliki prahu.

Policisti in gasilci so, lahko bi rekli, kot običajno, zaprli bližnjo okolico stavbe na Maistrovi ulici ter del avtobusne postaje, na prizorišče, pa so že prišli tudi pripadniki posebne policijske enote, ki bodo sumljivo pošiljko, ob pomoči gasilcev PGD Kamnik iznesli iz stavbe in jo poslali v nadaljnjo analizo.

Intervencija v kateri je, poleg policistov in predstavnika Mikrobiološkega inštituta, sodelovalo 10 gasilcev PGD Kamnik, je potekala tekoče, rutinirano in brez posebnosti, nekoliko je bilo moteno le delovanje avtobusne postaje, katere del je bil zaprt za potrebe posredovanja. Nekaj več razburjenja zaradi nove intervencije, ki je posledica neuravnovešenega početja pošiljatelja, je bilo zaznati le med med najemniki poslovnih prostorov, ki imajo le-te v isti stavbi kot izvršitelj, saj jim “praškar” povzroča poslovno škodo oz. ovira njihovo normalno delo, zato se nadejajo, tako kot večina Kamničanov, da bodo “cepca”, ki pošilja tovrstne pošiljke čim prej prijeli, kaznovali in mu naložili povrnitev stroškov intervencij in povzročene škode.

Neznano snov iz pisemske pošiljke so pregledali na Mikrobiološkem inštitutu, analiza pa je pokazala, da je šlo tudi v tem primeru za snov, ki ni nevarna za zdravje in življenje ljudi.

 

hojs_posiljka4471