Naslovnica / NOVICE / Nova zavrnitev: Na Jenkovi ulici (še) ne bo hitrostnih ovir

Nova zavrnitev: Na Jenkovi ulici (še) ne bo hitrostnih ovir

Kljub temu, da je na Jenkovi ulici pred časom prišlo do prometne nesreče, v kateri je vinjen voznik razdejal tamkajšnje otroško igrišče, je Komisija za tehnično urejanje prometa Občine Kamnik, ponovno zavrnila prošnjo prebivalcev, da bi tamkaj postavili tudi hitrostne ovire.

Komisija za tehnično urejanje prometa Občine Kamnik je znova zavrnila prošnjo prebivalcev Jenkove ulice, ki si že dlje časa prizadevajo za (ponovno) postavitev hitrostnih ovir.

Komisija za tehnično urejanje prometa Občine Kamnik je znova zavrnila prošnjo prebivalcev Jenkove ulice, ki si že dlje časa prizadevajo za (ponovno) postavitev hitrostnih ovir.

Prebivalci Jenkove ulice na nevarne prometne razmere opozarjajo že dlje časa, saj je njihova ulica s pločnikom opremljena le po eni strani, vozniki, ki na Jenkovo pripeljejo s Kranjske, pa se povečini vozijo precej hitreje od 30 km/h, kot to zapoveduje tudi prometna signalizacija.

Zaskrbljenost tamkajšnjih prebivalcev se je še povečala po nedavni prometni nesreči, ko je pijan in prehiter voznik domala povsem razsul tamkajšnje otroško igrišče. Zato so na Občino Kamnik ponovno naslovili prošnjo, da se na njihovi ulici namestijo hitrostne ovire, ki so bile pred leti tam že postavljene, vendar so bile iz neznanega vzroka odstranjene.

Kljub dokazano upravičeni skrbi in vsem argumentom, ki jih navajajo tamkajšnji prebivalci, pa je Komisija za tehnično urejanje prometa Občine Kamnik, ki jo vodi mag. Matjaž Srša, njihovo prošnjo, na svoji 14. seji, dne 4. novembra 2016, ponovno zavrnila, in sicer z obrazložitvijo: »Po razpravi je Komisija za tehnično urejanje prometa Občine Kamnik soglasno sprejela sklep v katerem ugotavlja, da prometna infrastruktura na tej cesti zagotavlja normalno varnost za pešce (pločnik, cona 30 km/h)«, zaradi česar komisija ne podpira izgradnje hitrostnih ovir na tem odseku.

Kot smo že omenili, največjo težavo na Jenkovi ulici predstavljajo nepremišljeni in brezvestni vozniki, ki se na Jenkovo ulico pripeljejo s Kranjske ceste, pri tem pa, kljub znakoma za šolsko pot in omejitev hitrosti, ki sta, resnici na ljubo v veliki meri zakrita z vejami dreves, po ulici divjajo s precej višjo hitrostjo od dovoljene. Dodatno prometno-varnostno težavo pa predstavlja tudi dejstvo, da je Jenkova ulica v nočnem času zelo slabo razsvetljena.

nesreca-jenkova-22

V prispevku o nedavni prometni nesreči smo zapisali, da odgovornosti za divjaštvo brezvestnih voznikov sicer ne moremo naprtiti na pleča Občine Kamnik, vseeno pa se, skupaj s prebivalci Jenkove ulice sprašujemo, zakaj Občina Kamnik ne prisluhne željam krajanov, ki si žgolj želijo izboljšati prometno varnost na svoji ulici.

Nadejamo se, da pristojni opozorilom in prošnjam prebivalcev Jenkove ulice na bodo prisluhnili in ustregli šele takrat, ko bo prišlo do nove, bog ne daj tragične nesreče, saj bo takrat zagotovo prepozno, člani komisije, ki vztrajno in soglasno zavračajo prošnje in predloge prebivalcev, pa utegnejo v tem primeru, razen gluhih ušes in pomanjkanja razumevanja, dobiti tudi kosmato in pekočo vest, kajti vsaj del krivde ob morebitni tragediji, bo zagotovo padel tudi na njihova pleča.