Naslovnica / ŠPORT / Nova zmaga košarkarjev kamniške ekipe Calcit Basketball

Nova zmaga košarkarjev kamniške ekipe Calcit Basketball

Včeraj so naši košarkarji v domači dvorani zabeležili novo zmago in s tem naredili še en korak k končnemu cilju, uvrstitvi v 2. S.K.L.

Kljub oslabljeni ekip,i (manjkal 1. strelec Klemen Balažic) so premagali  goste iz Hrastnika in se tako povzpeli na drugo mesto v ligi za prvaka 3. SKL.

Igralci so pokazali izredno zrelost, saj so igro in rezultat nadzirali praktično skozi celo tekmo.  Pred več kot 100 gledalci je ekipa Calcit basketball prikazala zelo všečno, atraktivno in hitro igro, kakršne se ne bi sramovali niti na največjih košarkarskih tekmovanjih. V igri so prikazali veliko atraktivnih akcij, zabijanj in metov iz razdalje.

Pri domačih  so blesteli izkušeni igralci na čelu z  Gregorjem Klobčarjem (21 točk), Peter Ulčar (18), Primož Rems (15), katerim so mladosti navkljub nesramežljivo sledili Domen Gorenc, Nejc Ščulija in Jaka Zemljič. Svoje je dodal tudi kapetan ekipe Rok Slapar s pomembnima trojkama in odlično obrambo.

Igralci so pokazali požrtvovalnost in podrejenost ekipi, povezanost in uigranost, za kar gre zasluga predvsem trenerju, ki je ekipo prevzel v februarju, Mitji Kocmurju.

Po treh zaporednih zmagah ugotavljamo, da se lahko ekipa Calcit basketball zoperstavi najboljšim ekipam v ligi, predvsem zaradi izrazite borbenosti in timskega duha, ki je tej ekipi prinesel že veliko zmag.

K tej zelo pomembni zmagi so pripomogli tudi navijači, ki so z odobravanjem in glasnim spodbujanjem pospremili vsako dobro akcijo in nas bodrili tudi, ko ni šlo vse po načrtih.

Naslednja tekma je v gosteh proti ekipi iz Tolmina, naslednja domača pa 7.4.2018 proti Slovanu.

Spremljate in podpirate nas lahko preko FB in spletne strani, vsekakor pa vabljeni na naslednjo domačo tekmo in sodelujete v kamniški košarkarski pravljici.

Robert Prosen