Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik je Uroš Rak

Novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik je Uroš Rak

V četrtek, 9. 6. 2022,  so člani Podjetniškega kluba Kamnik na svoji osmi skupščini soglasno potrdili Uroša Raka, direktorja in solastnika podjetja Koles d.o.o. za novega predsednika, ki je v svojem nagovoru članom kluba predstavil svojo vizijo delovanja kluba za naprej.

Na skupščini je svoj  nekoliko podaljšan mandat zaključil Ivan Hribar (sedaj podpredsednik kluba), ki je članom kluba podal poročilo o preteklem delovanju in aktivnostih ter se zahvalil vsem sodelujočim za skupno prizadevanje v vseh projektih v času njegovega mandata. Matej Slapar, generalni sekretar kluba in župan Občine Kamnik je v svojem rednem poročilu seznanil člane s poslovanjem kluba in aktualnim članstvom. Klub danes šteje štiriinšestdeset močnih in zdravih podjetij iz Kamnika in okolice.

Gostitelj večera Ivan Hribar, prokurist Term Snovik, je članom Podjetniškega kluba Kamnik izrazil dobrodošlico in v svojem uvodnem nagovoru toplo pozdravil vse prisotne in se članom Podjetniškega kluba Kamnik zahvalil za številčno udeležbo, ki jo razume kot pripadnost klubu.

Posebej se je zahvalil Alešu Juhantu, ki je pomembno prispeval pri obnovi stavbe, v kateri deluje  CO-working prostor, KIKŠtarter, kot tudi pri nadgradnji in prenovi projektov, povezanih s KIKŠtarterjem. Tudi po njegovi zaslugi je ustanovljena KIKŠtarter Zadguga z.b.o., ki je lastnica stavbe KIKŠtarter in katere člani so uspešni podjetniki iz PKK.

Na začetku uradnega dela skupščine je v poročilu predsednika  Ivan Hribar predstavil delovanje kluba za čas njegovega podaljšanega mandata predsednika od oktobra leta 2020: »V veliko čast mi je bilo voditi Podjetniški klub Kamnik. Bistveno mi je, da je klub v mojem mandatu nadaljeval svoja ključna poslanstva kljub preizkušnjam, ki nam jih je vsem prinesel koronski in pokoronski čas. V mojem mandatu so se včlanila še štiri podjetja in klub sedaj šteje 64 članov. Poslanstvo kluba se udejanja tudi preko dveh pravnih oseb, ustanovljenih na pobudo članov Podjetniškega kluba – to sta KIKštarter pospeševalnik in KIKštarter Zadruga, ki ima več deležnikov – članov zadruge. V obeh pravnih osebah pa ste aktivni prav člani kluba. Tako je Podjetniški klub Kamnik nek mentorski klub tema dvema pravnima osebama, kjer so aktivni člani upravnega odbora kluba in tudi drugi člani kluba. Običajno obe pravni osebi imenujemo KIKštarter – a vsebinsko se razlikujeta, saj ena pomeni denar, druga pa hišo – ki pa bo postala po izpolnjenih pogojih za pridobivanje tudi zunanjih investicijskih sredstev, v prihodnosti še bolj bogata tudi z vsebino in programi.«

V svojem poročilu je Ivan Hribar  izpostavil pomembnejše dogodke in aktivnosti kluba, ki se ves čas prepletajo tudi z aktivnostmi KIKštarter pospeševalnika in KIKštarter Zadruge ter napovedal 2. vseslovenski start-up vikend, ki se bo letos odvil v Slovenia Eco Resortu z namenom spodbujanja in razvoja turističnih idej in projektov v Kamniku.

Poročilo predsednika so člani kluba soglasno sprejeli in potrdili.

Izvolitev novega predsednika in podpredsednika Podjetniškega kluba Kamnik

Po predlogu Ivana Hribarja so člani kluba soglasno potrdili sklep, da so člani Podjetniškega kluba Kamnik na svoji osmi skupščini za novega predsednika izglasovali Uroša Raka, ki sedaj ponovno prihaja iz gospodarske panoge kot solastnik in direktor dveh podjetij – Vakuumteh d.o.o. in Koles d.o.o.. Podpredsednik je po statutu kluba postal Ivan Hribar, ki se je obvezal, da bo novemu predsedniku stal ob strani in še aktivno sodeloval v upravnem odboru kluba.

Novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Uroš Rak se je na kratko predstavil in  nagovoril prisotne ter se jim zahvalil za zaupanje. Predstavil je svoje konkretne cilje in projekte, ki jih bo realiziral v času svojega mandata predsednika: »Hvala lepa za zaupanje in verjamem, da bomo dobro sodelovali in energijo, ki je zastavljena, ter vizijo Podjetniškega kluba Kamni peljali naprej. Postavili ste dobre temelje za razvoj podjetništva v občini in regiji. Z vzpostavitvijo KIKŠtarter pospeševalnika in zadruge KIKŠtarter ste v preteklosti zagotovili pogoje za razvoj mladih inovativnih podjetij ter Start-upov. S to energijo želim, da v prihodnje spodbudimo mlade, ki bodo v podjetništvu videli njihov potencial in priložnost za življenje. Verjamem, da bomo s povezovanjem izkušenj starejših in energijo mladih ustvarili pogoje za dodaten razvoj podjetništva v občini ter regiji.«

Z govorom  novega predsednika je bil zaključen tudi uradni del osme skupščine Podjetniškega kluba Kamnik.

Po uradnem delu skupščine je članica kluba Alenka Planinc, pripravila interaktivno delavnico s tematiko za razvoj vodstvenih veščin v prihodnosti po pristopu Colabrie, ki pomeni vzpostavitev dolgoročnega kadrovskega samorazvojnega modela.

Nina Irt

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve