Naslovnica / NOVICE / Novi »rdeči mamut« PGD Nevlje

Novi »rdeči mamut« PGD Nevlje

Gasilke in gasilci PGD Nevlje so se v petek razveselili svojega novega »rdečega mamuta« gasilskega vozila, moderno opremljene gasilske avto cisterne ET GVC 16/25.

Prihod in sprejem dolgo pričakovanega, okoli 270.00 evrov vrednega gasilskega vozila ET GVC 16/25, v katerega nakup in opremljanje so neveljski gasilci vložili nemalo truda in časa, je sicer potekal v koronsko omejenih okoliščinah. Vseeno pa veselje članic in članov PGD Nevlje, ki so novo vozilo pričakali v postroju in z vodnimi curki, zato ni bilo nič manjše.

Novo gasilsko vozilo in z njim povezan postopek nakupa je zbranim na kratko predstavil Jernej Vombergar, poveljnik PGD Nevlje, ki se je za ves vloženi trud, razen članicam in članom ter podpornikom, še posebej zahvalil tehnični komisiji društva, seveda pa pri tem ni pozabil omeniti niti pomoči Gasilske zveze Kamnik in Občine Kamnik.

Novo pridobitev neveljskih gasilk in gasilcev sta pozdravila tudi Gašper Baloh, poveljnik Gasilske zveze Kamnik ter župan Matej Slapar, ki sta v kratkih priložnostnih nagovorih izrazila čestitke ob novi pridobitvi, neveljskim gasilcem pa zaželela, da bi jim novo vozilo dolgo, dobro in varno služilo, županu pa je pripadla čast, da je novo neveljsko gasilsko avto cisterno zalil tudi z nekaj krstnimi kapljicami šampanjca.

Gasilsko vozilo ET GVC 16/25, ki je zgrajeno na podvozju znamke Mercedes, pa ni edina novost v PGD Nevlje. Društvo se namreč od nedavnega ponaša tudi z novim logotipom, na katerem je njihov mogočni sokrajan mamut, katerega okostje je bilo najdeno pri mostu pod cerkvijo.

Logotip je delo bistriškega ustvarjalca Srečka Žagarja, v prilagojeni grafični podobi pa logotip z neveljskim mamutom prav imenitno krasi tudi novo vozilo, s čemer mu daje svojevrstno in izvirno prepoznavnost.

Z nakupom in prevzemom novega gasilskega vozila, pa delo neveljskih gasilcev še zdavnaj ni končano, saj morajo le-ti novo vozilo najprej dodobra spoznati in se ga navaditi, zaradi česar so že začeli s serijo izobraževanj, obenem pa so že pričeli tudi z aktivnostmi za nakup še enega novega vozila, ki bo namenjeno prevozu moštva.

Da bo »rdeči mamut« neveljskih gasilcev, takoj ko bo to mogoče, tudi več kot upravičen in dober razlog za veliko veselico, ki jo že vsi nestrpno čakamo, pa najbrž sploh ni potrebno izgubljati besed.