Naslovnica / ŠPORT / Novi uspehi Atletskega kluba Kamnik: Agata Zupin je postala državna prvakinja tudi med članicami

Novi uspehi Atletskega kluba Kamnik: Agata Zupin je postala državna prvakinja tudi med članicami

Danes in včeraj so na atletskih tekmovališčih  v Celju in Ljubljani potekala atletska državna prvenstva, na katerih so kamniški atleti in atletinje znova dosegli kopico izvrstnih rezultatov. tudi dva nova naslova državnih prvakinj, ki sta ga osvojili Agata Zupin med članicami in Lotti Pšeničnik v kategoriji U14-

V Celju je potekalo državno prvenstvo za člane in članice, na katerem sta nastopila sicer še mladinca Agata Zupin in Jure Grkman, pri čemer je Agata Zupin znova zabeležila sijajen rezultat, saj je, četudi še mladinka, postala nova državna članska prvakinja Slovenije v teku na 400 metrov z ovirami ter tako še enkrat potrdila tudi normo za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu.

dp ad kamnik 2

Zelo dobro je med člani nastopil tudi Jure Grkman, ki je nastopil na 100 in 200 metrski razdalji. Z malenkostno preveliko pomočjo vetra je v teku na 200 metrov dosegel 4. čas kvalifikacij (21.96), kar bi bilo dovolj tudi za potrditev norme za udeležbo na evropskem prvenstvu v kategoriji U18, ki znaša 22.55, vendar bo normo najbrž z lahkoto potrdil že na naslednji tekmi, medtem ko ima normo za nastop v teku na 400 metrov že izpolnjeno.

Medtem, ko so se starejši atleti merili v Celju, pa je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo za mlajše kategorije U14 in U12.

Državna prvakinja tudi Lotti Pšeničnik

dp ad kamnik 1

V kategoriji U14 je Lotti Pšeničnik postala državna prvakinja v teku na 60m z ovirami, naslovu državne prvakinje pa je za nameček dodala še 3. mesto v teku na 60 metrov.

Zelo dobro je nastopil tudi Luka Dacar, ki je osvojil 3mesto v teku na 60m med dečki, zelo solidno uvrstitev pa je s 6. mestom v teku na 200 metrov, zabeležila tudi Lara Lamprečnik.

V kategoriji U12 je uspehe kamniških atletov dopolnila še Karolina Zbičajnik, ki je osvojila 3.mesto v teku na 200m, z nekaj smole pa tudi 5. mesto v skoku v daljino, kjer je veljala za favoritinjo, ter teku na 60 metrov.

Dobre rezultate so dosegli tudi preostali tekmovalci in tekmovalke AD Kamnik, ki so se v tem vikendu udeležili državnih prvenstev, za svoje nove osebne rekorde, predvsem pa odločne in pogumne nastope pa si, skupaj s trenerjem Damjanom Zlatnarjem, zagotovo zaslužijo tudi iskrene čestitke.