Naslovnica / NOVICE / Novi župan Komende je – Marjan Šarec

Novi župan Komende je – Marjan Šarec

zupan_komende_marjan_sarecKončno znani tudi rezultati volitev in referenduma v Komendi.

Preštevanje glasov se je zavleklo, kajti člani tamkajšnje volilne komisije so se prvih nekaj dni po volitvah soočali z nenavadno težavo – našteli so dvojno število glasov, kot je bila volilna udeležba.

Po paniki in govoricah, da gre najbrž za podel poskus volilne prevare, se je izkazalo, da zadeva le ni tako resna. Šlo je zgolj za manjše zdravstvene težave, ki jih je bilo v Komendi, v tistih dneh, zaznati pri večjem številu ljudi, ne le pri domačinih, ampak tudi obiskovalcih.

Po izključitvi možnosti, da gre, zaradi zelo podobnih simptomov, za ponoven izbruh jebole, ki je, pred tremi leti, potem ko je ušla iz žarišča v žejskih močvarah, pustošila po komenški občini, so se razmere, v sredo proti večeru, počasi vendarle začele izboljševati.

Komisija Ministrstva za zdravje, ki je bila poklicana na pomoč, je podala poročilo z opozorilom, da v prihodnje, zaradi nepredvidljivih posledic, odsvetujejo sočasno organizacijo razstave vesoljske mehanizacije in volitev, saj naj bi težave povzročili stranski učinki preizkušanja različnih pogonskih goriv namenjenih sprehodom v vesolje, katerih vplivi so, pri dobršni meri Komendčanov, zbledeli šele v sredo proti večeru.

Referendum o preimenovanju občine Komenda v občino Majda’n’pek ni uspel (glej prejšnji članek). Varčno naravnani poljanci so se namreč ustrašili stroškov, ki bi jih, ob morebitnem preimenovanju občine, imeli z menjavo dokumentov, zato so predlog o preimenovanju soglasno zavrnili, so pa poskrbeli za manjše presenečenje saj so, za župana komenške občine, izvolili kar župana Kamnika, s čemer so prihranili denar za izvedbo referenduma o ponovni priključitvi Komende h Kamniku.

Med svetniškimi kandidatnimi listami je največ glasov prejela tajna lista Veselo v Kamnik, sledi ji lista Trnič na vsako mizo tudi v Komendi, po eno svetniško mesto, pa so si v svetu izborili še desno usmerjeni Vranci, levičarski Fuksi ter tudi stranka Sercev.

Kdo bo predsednik KS Komenda, pa bo znano šele po drugem krogu volitev.

Upamo, da bodo rezultati volitev vsaj nekoliko pripomogli k umiritvi napetosti na mejah občin Kamnik in Komenda, tudi zato, ker smo dobili zaupen podatek, da naj bi se več mladih brezposelnih Komendčanov, oz. predvsem Križanov, v preteklih dneh vrnilo z urjenja pri Jošku Jorasu..

Peter Pavel Poglavar