Naslovnica / ŠPORT / Novo vodstvo Športne zveze Kamnik

Novo vodstvo Športne zveze Kamnik

Športna zveza občine Kamnik je osrednja športna organizacija v Občini Kamnik, ki združuje športne klube in društva s sedežem v občini Kamnik, ki so sklenili Pogodbo o ustanovitvi Športne zveze občine Kamnik ali so se kasneje včlanili s podpisom pristopne izjave. Vsake štiri leta članice ŠZ Kamnik izbirajo novo vodstvo zveze. V zadnjem mandatnem obdobju je zvezo uspešno vodil Dušan Papež, naa nedavni volilni Skupščini pa so članice izbirale novo vodstvo.

Predsednik zveze je postal Robert Prosen, sicer član Košarkarskega kluba Kamnik, novi podpredsednik je Dušan Papež (KGT Papež), ostali člani predsedstva pa so še Anita Berlisk (Plavalni klub Kamnik), Boris Božičnik (Teniški klub Kamnik), Dare Homar (Vaterpolsko društvo Kamnik), Gregor Hribar (Odbojkarski klub Kamnik), Jaka Komočar (Lokostrelski klub Kamnik), Uroš Poljanšek (Kegljaški klub Kamnik) in Boštjan Veinhandl (Boksarski klub Hayat).

Skupščina je izvolila še Nadzorni odbor v sestavi Dejan Gjurin, Ciril Grkman in Tomaž Zemljič ter Disciplinsko razsodišče v sestavi Peter Hribar, Blanka Štrajhar in Igor Zamljen.

Člani predsedstva so se na svoji prvi seji že dogovorili o načinu dela in si razdelili nekaj nalog. Med prioritetami so si zadali spremembo obstoječega Statuta zveze in predvsem pripravo nove Strategije športa v Občini Kamnik, ki je v preteklosti že bila na mizah kamniških občinskih svetnikov in svetnic, a zaradi določenih interesov na žalost umaknjena iz dnevnega reda. Prav dejstvo, da nekatera društva še vedno želijo individualno vplivati na vodstvo Občine Kamnik pri njihovih odločitvah vlaganja v šport, je eden od razlogov zaradi katerega si člani predsedstva želijo tudi bližnjega srečanja z vodstvom Občine Kamnik.

Predsedstvo zveze je na prošnjo Občine Kamnik tudi podalo pozitivno mnenje k Letnemu programu športa za leto 2021, vendar le v primeru, da višina sredstev za  šport ostane  takšna ali višja kot je bila sprejeta pri prvi obravnavi proračuna Občine Kamnik za leto 2021. Predlaga tudi, da se sredstva za sofinanciranje športa v letu 2022 dvignejo vsaj na 300.000,00 eur. Predsedstvo Občini Kamnik prav tako predlaga, da se sredstva za  šolski šport in vzdrževanje bazena povišajo na raven iz prejšnjih let, predvsem z namenom, da ne bo ogroženo udejstvovanje otrok v športu in obratovanje bazena izven kopalne sezone (maj, september). To je izredno pomembno za vse otroke, ki vadijo v plavalnih športnih društvih.

Predsedstvo prav tako predlaga Občini Kamnik, da mora takoj pristopiti k strategiji gradnje športne infrastrukture, pri kateri mora imeti prednost gradnja nove športne dvorane in pokritega bazena. Pri Športni zvezi Kamnik si želijo, da bi Občina Kamnik zopet spoznala, da je zveza reprezentativni organ vseh športnih društev v občini, ki mora skupaj z Občino Kamnik in Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik skrbeti za razvoj kamniškega športa.

ŠZ Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve