Naslovnica / ŠPORT / Novoletna turneja namiznoteniških ekip

Novoletna turneja namiznoteniških ekip

Na novoletni turneji je v štirih igralnih dneh nastopilo 7 kvalitetno izredno močnih in izenačenih namiznoteniških ekip. Tekmovanje je potekalo v OŠ Marije Vere od nedelje, 26.12., do srede, 5.1. 2022. Zmagovalna ekipa turneje je NTK Kamnik 1 v postavi: Luka Koželj, Matjaž Mikuš in Matej Habjanič.

Končni vrstni red je sledeči :

  1. NTK Kamnik 1
  2. ŠD Šmarca Interblock
  3. ŠD Tuhinj
  4. ŠD Partizan Mengeš
  5. NTK Kamnik 2
  6. Pošta Duplica
  7. ŠKD Mekinje

Po odigrani finalni tekmi, v kateri je NTK Kamnik 1 v razburljivi končnici tesno premagal ŠD Šmarco Interblock z izidom 5 : 4,  smo se pogovarjali s predsednikom Namiznoteniškega kluba Kamnik, g. Željkom Đurićem.

Povedal nam je sledeče: »Prvič smo v desetih letih delovanja kluba izvedli ekipno novoletno turnejo, s katero sem zelo zadovoljen. Videti je, da se v Kamniku igra zelo kakovosten namizni tenis. Zmaga NTK Kamnik 1 v polfinalu nad ekipo Mengša, pri kateri nastopata dva prvoligaška igralca in celo državna amaterska prvaka, Bojan Maselj in Robert Mali, ter nad ekipo Šmarce, ki ima v svojih vrstah bivša občinska prvaka, Toneta  Kralja in Gregorja Svetca, kaže na to, da je trener Boris Hribar odlično pripravil svoje varovance. Junak tekme je bil mladi Luka Koželj, ki je zmagal v vseh treh dvobojih.

Da se tudi v ŠD Tuhinj dela odlično, smo videli pri lepi zmagi ŠD Tuhinj proti drugi ekipi NTK Kamnik , z izidom 15 : 9 v dvobojih. V tej tekmi je blestel Dušan Volkar s šestimi zmagami in brez poraza.

V nedeljo, 9.1., nas čaka naslednje veliko tekmovanje, zaključek posamezne lige Kamnik 2021.  Nastopili bojo: prvih osem igralcev iz rednega dela Elitne lige in prvih osem iz  Prve posamezne lige. Veselim se ponovnega vrhunskega športnega dogodka v OŠ Marije Vere, ki nam ponuja idealne pogoje za namizni tenis. Zahvaljujem se vodstvu šole, na čelu z ravnateljico Violeto Vodlan, ki vsako leto izboljšuje šolsko športno infrastrukturo. Na treningih in na tekmovanjih upoštevamo vse ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusov, vsi smo cepljeni ali prebolevniki ali testirani. Bojimo se, da nam pandemija ne ustavi ukvarjanje z našo najljubšo športno panogo, z namiznim tenisom, toda verjamemo, da bomo zagreti športniki zmagali tudi v dvoboju s korono. Za konec vam povem še eno skrivnost iz naših treningov in sicer za ogrevanje igramo 15 minut košarko in tekmujemo v prostih metih. V prejšnjem letu sem bil zmagovalec s 25 zaporedno zadetimi prostimi meti, drugi je bil Matej Habjanič z 19, tretji Franc Sitar z 18. Na prvem treningu v letu 2022 nas je vse presenetil in nas pustil brez besed kapetan naše ekipe Matjaž Mikuš, ki je zadel 58 (z besedo oseminpetdeset) zaporednih prostih metov. Po moje se je zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Čestitam mu in hkrati pozivam igralce iz košarkarskega kluba KK Calcit Kamnik, da pridejo na naš trening v nedeljo ob 10:00 uri, da se pomerimo v prostih metih. Vsem občankam in občanom želim srečno, zdravo in športno obarvano novo leto 2022.«

Zapisala: Darinka Ž.