Naslovnica / NOVICE / Novoletni bazar Vrtca Antona Medveda Kamnik

Novoletni bazar Vrtca Antona Medveda Kamnik

Kamniško decembrsko vzdušje so danes zaznamovali predvsem otroci, saj je Vrtec Antona Medveda Kamnik, v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik, pripravil novoletni bazar, katerega glavni cilj je bila dobrodelnost. Zaključka dogodka se je zvečer udeležil tudi župan Marjan Šarec.

IMG_7901-001

Dogajanje se je začelo ob 16.30 uri s sejmom in prodajo izdelkov Vrtca Antona Medveda Kamnik. Na stojnicah so si obiskovalci lahko ogledovali ali kupili izdelke, ki so jih na delavnicah zavzeto izdelovale vzgojiteljice skupaj s starši otrok vrtca. Celoten izkupiček je namenjen v sklad Vrtca Antona Medveda Kamnik, in sicer za otroke iz socialno ogroženih družin, da se bodo pridružili vrstnikom na doživljajskem taboru v Logarski dolini.

Zabavni kulturni program, v katerem so razveseljevali glasovi otroškega pevskega zbora Vrtca Antona Medveda Kamnik, Plesna šola Miki in Mojca Robič, se je pričel ob 17.30 uri.

Zbrane je ob pestrem dogajanju nagovorila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs in pripovedovala o pravih daril, o darilih prijateljstva, spoštovanja in medsebojnega razumevanja ter se vsem zahvalila za obisk bazarja: »Jaz letos nisem pisala dedku Mrazu, temveč je on pisal meni. In veste kaj mi je sporočil v pismu? Da letos ne bo nosil več takšnih daril, kot jih je prinesel pretekla leta. Prinesel bo nenavadno darilo. Kamenček bo prinesel. Veste kaj so nenavadna darila? Poštenost, prijaznost, spoštovanje, ljubezen, poljubčki za lahko noč, pravljice, prijazni očki in mamice, prijazni občani. Če bodo te vrednote živele med nami, bodo kamenčki zažareli in vsem nam bo lepo.« S povabilom na ostale dogodke, ki se bodo odvijali v tem prazničnem mesecu, je v srednjeveško mestece vabil v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnika Franci Kramar.

Župan Marjan Šarec je mladim, nadobudnim otrokom, ki so nestrpno pričakovali prihod dedka Mraza, dejal: »Tukaj se nas je zbralo veliko in to pomeni, da smo veseli in lahko drugim prispevamo nekaj dobrega. Želim vam prijetne predpraznične, praznične in vse dni v letu 2015, v duhu medsebojne poveznosti in razmevanja.«

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Z vzkliki in pesmijo o dedku Mrazu so otroci pričakali prihod drugega dobrega moža v mesecu decembru dedka Mraza, katerega sprevod se je vil po Glavnem trgu. V spremstvu snežink in jelenčkov se je zabava za otroke nadaljevala, množica pa se je v soju čarobnih lučk veselila in plesala.