Naslovnica / NOVICE / Ob dnevu kamniškega Doma starejših občanov počastili jubilante

Ob dnevu kamniškega Doma starejših občanov počastili jubilante

“Za nami je leto, ko smo praznovali 40-letnico. Bolj kot praznovanje je  leto zaznamovala obnovitev vzhodnega in osrednjega dela doma. Obnovili smo tlake, zamenjali staro pohištvo, prebelili stene, zamenjali svetila, tako da so sobe, hodniki, avla in jedilnica postali veliko svetlejši in prijaznejši. Kapaciteta Doma je sedaj 191 postelj in zaradi izboljšanja bivalnega standarda v letošnjem letu načrtujemo prenovo še zahodnega dela,” je v svojem pozdravnem nagovoru ob letošnjem dnevu Doma starejših občanov Kamnik v petek, 3. junija 2016, med drugim dejala Marija Rems, direktorica doma.

V dvorani doma so se zbrali stanovalci skupaj s svojci in delavci – jubilanti,  da bi s tradicionalno  prireditvijo obeležili letošnji dan Doma.

DSO 41let 2

Osrednje dogajanje je bilo namenjeno podelitvi priznanj dolgoletnim stanovalcem in delovnim jubilantom delavcem. Spominska priznanja za od 5 do 30 let bivanja v domu sta direktorica Remsova in njena pomočnica Marjeta Kotnik podelili  23 stanovalcem.

Med delavci jubilanti je letos 35 let  dela v domu zabeležila animatorka Milenca Kopše,  30 let pa so v domu zaposlene  bolničarka negovalka Nadia Fridau Milec, srednja medicinska sestra Marija Homar in receptorka Jasmina Vidmar.

DSO 41let 5

Za 25 let dela v domu so priznanja prejeli Andrej Bavčar, vodja tehničnih služb, Magda Podbevšek, bolničarka negovalka in Elizabeta Štritof, bolničarka negovalka, 20 let v domu sodelujeta Barbara Horvat, bolničarka negovalka in strežnica Marija Pirš. 15-letni jubilej letos beležijo Elizabeta Detmar, strežnica, Irena Golob, bolničarka negovalka in Fanči Kadunc, čistilka, 10 let pa v  domu delajo Tatjana Podjed, srednja medicinska sestra, Tadeja Železnik dipl. medicinska sestra in Anica Levec, pomočnica dietnega kuharja.

DSO 41let 6

Posebno priznanje za večletno prostovoljsko delo pa so prejeli  Terezija Zore in Nataša Brišnik, voditeljici skupine za samopomoč, Majda Baloh za individualo družabništvo ter Darinka in Manfred Wernicke, voditelja pogovorne skupine v nemškem jeziku.

Podelitev priznanj so s pesmijo spremljali pevci domskega pevskega zbora s harmonikarico Ivanko Potočnik (nekdanjo gostilničarko Čubrovo s Križa) pod vodstvom delovne terapevtke Ksenije Kozjek.

DSO 41let 3

DSO 41let 1Ob tej priložnosti so, kot vsako leto, izdali tudi glasilo Veronika, v katerem so predstavili vse jubilante, povzeli kroniko pomembnih dogodkov od oktobra 2015 do aprila 2016. in spominske zapise na nekdanje stanovalce, med njimi so poseben prispevek  namenili Zvonetu Benkoviču, ki je dolga leta urejal domsko glasilo. Svoje zapise o življenju pa so prispevali tudi nekateri stanovalci, med njimi Martin Baloh, Ivana Pavla Outrata, Stane Hančič, Pavla Slapnik in drugi. Zanimiv je tudi zapis receptorke in jamarke Barbare Burja o obisku triglavskega brezna, prispevki skupine za samopomoč, pesmi Ksenije Kozjek, katere doživeto pesem Beseda so predstavili tudi v programu prireditve.

Na koncu zanimive vsebine  glasila, iz katerega odseva življenje v prijaznem domu ob Nevljici, pa si lahko ogledamo tudi program različnih aktivnosti, ki potekajo v domu.

Franc Svetelj