Naslovnica / Črna kronika / Ob požaru vozila bi kaj lahko zagorel tudi lokal

Ob požaru vozila bi kaj lahko zagorel tudi lokal

Le sreči oz. hitremu posredovanje gasilcev se gre zahvaliti, da v jutranjem požaru vozila na Duplici ni zgorel tudi tamkajšnji lokal s hitro prehrano, do katerega se je nenadzorovano pripeljalo goreče vozilo.

Poročali smo že, da je danes zjutraj, nekaj po 7. uri, prišlo na Duplici prišlo do požara osebnega vozila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do požara na vozilu prišlo med vožnjo, po zaenkrat zbranih informacijah in ugotovitvah policistov, pa je požar bržkone zakrivila tehnična okvara.

Na prizorišču požara so hitro posredovali gasilci PGD Duplica in PGD Kamnik, ki so goreče vozilo pogasili, so pa morali z vodo ohladiti tudi montažno konstrukcijo obrata s hitro hrano v neposredni bližini gorečega vozila.

V današnjem požaru pa je bilo tudi vsaj nekaj sreče v nesreči, kajti goreče vozilo, ki ga je lastnik parkiral in zapustil daleč stran od objektov, se je namreč med požarom, bržkone je zaradi vročine popustila ročna zavora, začelo premikati in se, prek robnika in pločnika, odpeljalo skorajda tik do okrepčevalnice s hitro prehrano, ki bi kaj lahko, če ne bi na kraj dogodka zelo hitro prišli gasilci, ki so objekt izdatno pohladili z vodo, lahko začela tudi goreti.

Še pomembneje pa je, da v požaru vozila ni bil nihče poškodovan.