Naslovnica / Črna kronika / Občana sta se sprla zaradi pasjega dreka, sosedi pa zaradi hranjenja mačk
Simbolična fotografija.

Občana sta se sprla zaradi pasjega dreka, sosedi pa zaradi hranjenja mačk

Policisti in policistki se v prejšnjem tednu zagotovo niso mogli pritoževati nad dolgočasnim delavnikom, saj so obravnavali celo vrsto prekrškov, ki so jim zagotovo popestrili poletne dni. Med drugim so zasegli par avtomobilov, obravnavali nekaj prometnih nesreč, še največ dela pa so imeli z občani, ki jim je poletna vročina nekoliko udarila v glavo, zaradi česar so se medsebojno sporekli, četudi zgolj zaradi pasjega dreka, ali hranjenja mačk, da vsega ostalega niti ne omenjamo.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 11. do 17. julija 2016)

 

TRČIL IN POBEGNIL PRI MERCATORJU, AMPAK POLICISTI SO GA UJELI
11. 7. 2016 – Voznik osebnega avtomobila je pri zapuščanju parkirnega prostora trčil v drugo parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili povzročitelja nesreče in mu izdali plačilni nalog. Povzročitelja so oglobili za povzročitev nesreče in za pobeg s kraja nesreče.

SPOR MED BIVŠIMA PARTNERJEMA
11. 7. 2016 – V Kamniku je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Strasti so pomirili policisti in za kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

GLASNA GLASBA V STANOVANJU
11. 7. 2016  – Na območju Kamnika je stanovalka v bloku predvajala glasbo, ki pa je bila za ostala ušesa v bloku moteča, saj so si že želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
12. 7. 2016 – Policisti so na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

PREPOVEDANE »ZAČIMBE«
13. 7. 2016 – V Kamniku so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
14. 7. 2016 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Policisti so ugotovili, da je voznica ustavila pešcu, ki je cesto prečkal na označenem prehodu za pešce. Za voznico je vozil voznik, ki se je prav tako ustavil. Vozniku, ki je pripeljal za njima pa to ni uspelo in je trčil v vozilo pred seboj. Lažje poškodovanih je bilo pet oseb. Povzročitelju je bila izdan plačilni nalog.

TATVINA PNEVMATIK S PLATIŠČI NA NOVEM TRGU
14. 7. 2016 – Neznanec je na parkirišču na Novem trgu z osebnega avtomobila odtujil vsa štiri alu platišča s pnevmatikami. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR ZARADI PASJEGA DREKA
15. 7. 2016  – Do spora med občanoma je prišlo pred stanovanjskim blokom na območju Kamnika. Srž spora je bil pasji kakec, kljub temu, da ga je občanka pospravila. Po zbranih obvestilih bo kršitelju izdan plačilni nalog.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
15. 7. 2016  – Izven naselja Kamnik so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Tudi ta snov je bila poslana v analizo in v kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek, kar utegne “zeliščarju”, razen “posušene snovi”, v žep zanesti tudi “sušo” v denarnici.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV15. 7. 2016 – Policisti so na regionalni cesti Kamnik-Ločica pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo vozilo zaseženo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

SPUŠČEN PES V MOSTAH PRI KOMENDI
16. 7. 2016 – V Mostah pri Komendi si je pes vzel prosto dopoldne in jo mahnil na potep, kar bo njegovega lastnika stalo več, kot če bi se pes naokrog popeljal s taksijem. Policisti so namreč lastnika pasjega potepuha oglobili, ker ni zagotovil fizičnega varstva živali. Eh, pošten, ali zaljubljen pes se danes še potepati ne more več brez bojazni, da ga strpajo v zavetišče, ali oglobijo njegovega lastnika.

S PETARDO NAD OBČINO
16. 7. 2016 – Veselje ob poroki je skalilo odvrženo pirotehnično sredstvo, zaradi katerega so na stavbi Občine Kamnik počila stekla na štiri oknih. Po zbranih obvestilih sledi bo izveden ustrezen ukrep, »pirotehnik« pa ima najbrž še srečo, da ga niso obtožili terorističnega napada.

SPRTI »DIVJI MAČKI«
16. 7. 2016 – Na kamniškem je prišlo do spora med sosedama zaradi hranjenja mačk. V sporu sta si sosedi izmenjali nekaj besed in fraz, ki bi jih zaman iskali v Slovarju slovenskega knjižnega jezika, pihajoče sprti »divji mački« iz soseščine, pa so pomirili policisti, ki so obe oglobili z globo, ki bi zadostovala za kar nekaj porcij mačje hrane.

ZARADI SPORA BRATA IN SESTRE SO POLICISTI IZREKLI PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
16. 7. 2016 – Policisti so morali v Kamniku posredovati zaradi spora med bratom in sestro. Spor je bil tako hud, da so policisti izrekli prepoved približevanja. O nadaljnji usodi približevanja bo odločalo sodišče.

PIJANA ZNANCA NA ALKOHOLNIH VALOVIH ZAJADRALA V SPOR
16. 7. 2016 – Izven Kamnika sta se, čeprav sta se ravno vrnila z dopusta, sprla znanca. Za vročo kri je poskrbel tudi vpliv alkohola. Policisti bodo kršiteljema izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V SP. STRANJAH
17. 7. 2016 – Na regionalni cesti Kamni-Stahovica se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da voznik vozil iz Zg. Stranj proti Sp. Stranjam in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na dvorišče stanovanjske hiše. Tam je trčil v parkirano vozilo in jablano ter čez živo mejo, kjer se je nato prevrnil na bok in pristal na vozišču. Voznik se je v nesreči poškodoval. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo mu je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA KOVINSKIH ZABOJNIKOV
17. 7. 2016 – V Šmarci je prišlo do tatvine kovinskih zabojnikov. Policisti so zavarovali posnetke nadzornih kamer. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA STELETOVI
17. 7. 2016 – NN voznik je na parkirišču na Steletovi cest trčil v osebni avto citroen C4 in s kraja odpeljal. Policisti o povzročitelju zbirajo obvestila.

“MI GA SPET ŽINGAMO, GLOBE NAM PIŠEJO”
17. 7. 2016 – V enem izmed kamniških lokalov so bili gosti v lokalu nekoliko preglasi, kar je zmotilo občane, ki so si želeli nočnega počitka. Policisti so na kraju ugotovili, da lokal obratuje preko dovoljenega obratovalnega časa in bodo o tem obvestili inšpekcijsko službo.

X