Naslovnica / NOVICE / Občina Kamnik je prejela priznanje Urada Združenih narodov za zmanjšanje tveganja nesreč

Občina Kamnik je prejela priznanje Urada Združenih narodov za zmanjšanje tveganja nesreč

Da je naša občina na področju zaščite in reševanja res dobro organizirana, smo se lahko, žal, tudi v letošnjem letu, že večkrat lahko prepričali tudi občani, danes pa je Občina Kamnik, kot prva slovenska občina, kot potrditev vzornega dela na področju zaščite in reševanja, prejela tudi certifikat Združenih narodov »Mesto in občina, odporna na nesreče«.

certifikat varna obcina 3Kot gostitelj je vse prisotne v začetku slovesnosti najprej pozdravil župan Marjan Šarec, tudi sam gasilec, ki se je zahvalil za izkazano čast ter dodal, da je dobra organiziranost plod dolgoletnega dela in medsebojnega sodelovanja vseh služb, ki na kakršen koli način delujejo na področju zaščite in reševanja in reševanja in dodal:

»Zavedamo se, da certifikat ne pomeni, da se nam zdaj ne bo ničesar več zgodilo. Je velika spodbuda za naprej in dokaz, da delamo pravilno, ker delamo z roko v roko ob vseh naravnih nesrečah, ki ji zadnje čase ni malo. Slovenija in tudi občina Kamnik je v veliki meri na udaru naravnih nesreč, ki jih je bilo v preteklosti nekoliko manj. Za to se ob vsaki naravni nesreči vedno znova učimo. Učimo se, kako reagirati, kako ravnati in kako, še zboljšati ta sistem, ki je že sedaj na visoki ravni. Občina Kamnik je lahko ponosna, da ima takšne člane gasilskih društev, štab Civilne zaščite Občine Kamnik in ne nazadnje tudi krajanke in krajane, ki se zavedajo pomena varnosti, ki se zavedajo pomena pravilnega reagiranja ob vseh možnih nesrečah. Iskrena zahvala predstavnici Urada združenih narodov za zmanjšanje tveganja nesreč Biljani Markovi, ki je prišla med nas, nam podelila certifikat, ki nam bo v veliko spodbudo za naprej. Spoštovane tovarišice gasilke, spoštovani tovariši gasilci in vsi, ki sodelujete pri reševanju nesreč, vam iskrena hvala v imenu Občine Kamnik, saj smo ravno zaradi vas prejemniki tega visokega priznanja. Na pomoč!«

Pcertifikat varna obcina 1riznanje oz. certifikat je županu Marjanu Šarcu podelila predstavnica Urada Združenih narodov za zmanjševanje tveganja nesreč Biljana Markova. Občina Kamnik je, po njenih besedah, z vsemi aktivnostmi, tako v primeru učinkovitega ukrepanja, kot tudi preventive, zgleden primer dobre prakse, po katerem se lahko zgledujejo tudi ostale občine Biljana Markova pa je župana Marjana Šarca, kot predstavnika prve slovenske občine, ki je prejela certifikat Urada ZN, povabila tudi na srečanje na Japonsko, kjer bo lahko izkušnje iz domače občine lahko predstavil in izmenjal s predstavniki lokalnih skupnosti iz vsega sveta.

certifikat varna občina

Njenim vzpodbudnim in pohvalnim besedam se je pridružil tudi namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Branko Dervodel, ki je dejal, da je ponosen, da ima pod svojim okriljem tak tim delovnih ljudi, kot so člani Civilne zaščite Občine Kamnik, njegove besede pa sta, s kratko predstavitvijo pripravljenosti in delovanja v primeru naravnih nesreč, potrdila vodja intervencij in član štaba CZ Kamnik, Jože Oblak, ter zunanji strokovni sodelavec občine, predstavnik Fakultete za gradbeništvo in geodezijo doc. dr. Primož Banovec.

certifikat varna obcina 2V spremljevalnem kulturnem programu slovesnosti, ki ga je povezovala Vladka Bučevec, so nastopile članice vokalne skupine Golden girls ter pevka Lana Bučevec, ki jih je na kitari spremljal prof. Matic Smolnikar.

Vsem požrtvovalnim posameznikom in lokalnim organizacijam, ki delujejo na področju zaščite in reševanja, katerih predstavniki so se številno udeležili današnje slovesnosti, ob mednarodnem priznanju za njihovo dobro in uspešno delo iskreno čestitamo, predvsem v upanju, da bi njihovo pomoč, kljub izvrstni pripravljenosti, predvsem pa volji, da v vsakem trenutku nesebično priskočijo na pomoč, čim manjkrat potrebovali.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve