Naslovnica / ŠPORT / Občinsko šolsko prvenstvo v namiznem tenisu

Občinsko šolsko prvenstvo v namiznem tenisu

Občinsko šolsko prvenstvo v namiznem tenisu v organizaciji Zavoda za turizem, šport in kulturo, Kamnik je potekalo v OŠ Marije Vere v sredo, 12. februarja. Dva in sedemdeset učenk in učencev  osnovnih šol Kamnika in Komende so na desetih mizah prikazali veliko žara, borbenosti, vneme, znanja in čustev.

V posameznih kategorijah so medalje osvojili:

1.-5. razred učenke: 1. Ajda Strniša OŠ Toma Brejca 2. Lorena Štrbac OŠ Komenda, 3. Nika Uršič OŠ Komenda

1.-5. razred učenci: 1. Jaka Rutar OŠ Frana Albrehta, 2. Tim Berk Skok OŠ Frana Albrehta, 3. Nal Bamburač Progar OŠ Komenda

6.-9. razred učenke: 1. Manca Sveti OŠ Šmartno, 2. Sara Malkoč Korez OŠ Marije Vere, 3. Maja Rems OŠ Šmartno

6.-9. razred učenci: 1. Matej Močnik OŠ Šmartno, 2. Lenart Torkar OŠ Frana Albrehta, 3. Aljaž Malkoč Korez OŠ Marije Vere

Absolutna kategorija: 1. Luka Jokić OŠ Marije Vere, 2. Jan Šobar OŠ Frana Albrehta

 

Ekipno je zmagala OŠ Marije Vere v postavi: Sara Malkoč Korez, Lia Lina Pavlenč, Luka Jokić in Aljaž Malkoč Korez. Prvi štirje iz vsake kategorije so uvrščeni na področno tekmovanje, ki bo na OŠ Dragomelj v torek, 25. februarja. Potem sledijo tekmovanja: četrtfinalno, polfinalno in finalno. Zmagovalec finalnega turnirja bo državni šolski prvak za šolsko leto 2019/2020. V kolikor mislite, da je to za kamniške igralce »misija nemogoče« naj vas spomnim, da je Dejan Jokić iz OŠ Marije Vere bil državni prvak v letih 2014 in 2015 in da je Luka Uranič iz OŠ Stranje v letu 2016 tudi postal državni šolski namiznoteniški prvak.

Vsem igralkam in igralcem, ki so uvrščeni na področno šolsko tekmovanje čestitamo. Želimo jim lepe dvoboje in odlične uvrstitve.

Zapisal: Željko Đurić