Naslovnica / NOVICE / Občni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik

Občni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik

Včeraj popoldan se je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici odvijl občni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik.

Medobčinsko društvo invalidov Kamnik, ki šteje 1107 članic in članov, je eno od pomembnejših društev na Kamniškem, saj skrbi tudi za to, da se vsi počutijo sprejete, obenem pa nudijo vrsto socialnih programov, ki jim dajejo možnost, da najdejo kaj zase. Posebno vlogo pri delovanju Društva so imeli v lanskem prostovoljci, svoje delo je Društvo predstavilo na Zavodu za zaposlovanje Kamnik, udeležili so se izleta na Maltatal, se udejstvovali na športnem področju in začeli z vadbo nordijske hoje ter se veselili v Beli krajini. Uspešno leto pa so že tradicionalno zaključili s prijetnim novoletnim srečanjem.

Tudi letos jim prav gotovo ne bo dolgčas. Izvajali se bodo posebni programi na lokalni ravni, in sicer informativne dejavnosti, športne dejavnosti, program preprečevanja in blaženja socialnih ter psihičnih posledic in zagotavljanje zagovorništva. Med drugim se bodo lahko vključili v rehabilitacijski program, okrevali v zdraviliščih, ohranjali zdravje in se udejstvovali na kulturnem podočju.

 

 

Sprva je zbranih okoli 100 članic in članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik pozdravil njihov predsednik Janez Sedušak ter se zahvalil vsem, ki so poskrbeli za to, da so v lanskem letu uspešno delovali, s posebno zahvalo pa izpostavil Toneta Iskro, ki je veliko pomagal, da ima Društvo urejene prostore, kjer se družijo in zbirajo.

Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je pohvalil dobro delo društva in poudaril pomen druženja, sodelovanja in medsebojne podpore.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik