Naslovnica / NOVICE / Občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda

Občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda

Podeželske oz. kmečke žene niso pridne in aktivne le doma, ampak tudi v svojem Društvu podeželskih žena Kamnik-Komenda.

Danes so se članice Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda, v gostilni Pri planinskem orlu, srečale na svojem tradicionalnem občnem zboru, kjer so pregledale dosežke minulega leta ter se dogovorile s čim vse se bodo ukvarjale letos.

drustvo-kmeckih11

Poročilo o delu in dosežkih minulega leta je podala predsednica društva Cvetka Ristovski, ki je povedala, da je bilo leto za društvo delovno, uspešno in pestro, saj so se članice, ki jim medsebojno druženje v društvu predstavlja tudi svojevrstno sprostitev in manjši pobeg od (pre)številnih vsakdanjih obveznosti, družile in udejstvovale na najrazličnejših delavnicah, tečajih, prireditvah in družabnih srečanjih.

Članice so se na občnem zboru seznanile še s finančnim stanjem društva ter višino članarine za letošnje leto, ki znaša 15 € na članico oz. 5 € za vsako nadaljnjo članico iz hiše.

Na kratko pa je bil predstavljen še okvirni program dela in dejavnosti v letošnjem letu, ki bo, vsaj sodeč po predlaganem programu, za podeželske žene prav tako pestro in zanimivo kot lansko, članice pa se bodo tudi letos dobivale na rednih mesečnih srečanji, ki vsak prvi četrtek v mesecu potekajo v prostorih KS Godič.

Na občni zbor sta podeželske oz. kmečke žene prišla pozdraviti tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar ter župan Občine Komenda Stanislav oz. Slavko Poglajen, ki sta pohvalila njihov trud in prizadevanja ter jim zaželela uspešno delo še naprej ter obljubila, da se lahko še v naprej zanesejo tudi na nekaj malega občinske finančne podpore.

 

Članicam Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda so uspešno delo zaželele tudi gostje iz sorodnih društev iz bližnje okolice, kmečke žene, pa so v svojih vrstah pozdravile tudi nove članice.

Ker pa znajo podeželske žene združiti prijetno s koristnim, so na svoj občni zbor povabile tudi patronažno sestro Irmo Markovšek, ki jim je pripravila kratko predavanje o problemih urinske inkontinence, kar sicer ni bolezen, je pa zelo zoprna težava. Zato so koristnim napotkom in informacijam v zvezi s spopadanjem s to zoprno in pogosto težavo, ki običajno ostaja skrita, kmečke žene prisluhnile z zanimanjem in pozornostjo.

drustvo-kmeckih301

Prijetno skupno druženje članic se je nadaljevalo še s priložnostnim skečem, ki sta ga, več kot odlično, pripravili ter odigrali članici Minka Močnik in Majda Golob.

Samoironični skeč o razlikah med kmečkimi in mestnimi ženami, še posebej pa nauk zgodbe, da zna mestnim gospicam kmečko življenje iti precej v nos, le klobase v usta, je požel huronske salve smeha bučen aplavz, prijetno druženje kmečkih žena, pa se je nadaljevalo s sproščenim pogovorom ob kosilu.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve