Naslovnica / NOVICE / Obisk planincev v Kamniški Bistrici in izlet na Štajersko

Obisk planincev v Kamniški Bistrici in izlet na Štajersko

Konec julija je bil za udeležence in zaposlene Dnevnega centra za mlade, gibalno ovirane iz Kamnika zelo razgiban in zanimiv, saj smo se v roku dveh dni odpravili na kar dva izleta.

V četrtek, 25.7.2019 smo se odzvali na povabilo Planinskega društva Postojna in se pridružili otrokom planincem v dolini Kamniške Bistrice. Najprej se je vsak od nas predstavil s kratko power-point predstavitvijo in fotografijami. Nato smo otroke razdelili v skupine in jim organizirali kviz.

Kljub vročini je sledila priprava tabornega ognja, petje pesmi ob njem in različne delavnice, ki so jih pripravili vodniki. Za konec pa so nas planinci pogostili še s kosilom in nas presenetili z ročno izdelanimi darili ter planinskimi knjižicami. Preživeli smo čudovit dan v naravi in se popoldne utrujeni, a veseli vrnili nazaj v center.

V petek, 26. junija pa smo se odpravili na celodnevni izlet na Štajersko. Naša prva postojanka je bil Špičnik, naselje v Zgornji Kungoti, ki je znano kot osrčje vinogradov. Tam smo skupaj s fotografom Juretom Kravanjo, s katerim tedensko sodelujemo, naredili čudovite fotografije. Naša pot se je nadaljevala v Maribor, kjer smo si najprej ogledali terarij in akvarij, nato pa smo imeli še ogled mesta z lokalnim vodnikom. Vodenje smo zaključili pri stadionu Ljudski vrt. Od tam nas je kombi odpeljal proti domu, kjer smo na poti že snovali plane kam se bomo odpravili na naslednji izlet.

Zapisala: Anja Repanšek, Dnevni center za mlade, gibalno ovirane v Kamniku.