Naslovnica / NOVICE / Objestneži še vedno uničujejo mestna kolesa sistema KAMKOLO

Objestneži še vedno uničujejo mestna kolesa sistema KAMKOLO

Spoštovani uporabniki sistema za izposojo električnih koles KAMKOLO,

že v mesecu maju smo vas obvestili o vandalizmu in objestnosti na sistemu KAMKOLO, izruvanih in ukradenih kolesih, a se vandalizem še vedno nadaljuje. Sistem izposoje koles KAMKOLO imamo namreč na voljo za vse vestne in odgovorne posameznike, ki se z veseljem vozijo po poteh Kamnika, nekateri med njimi pa namerno povzročajo poškodbe opreme in koles, kar je nedopustno, popolnoma neprimerno in ne nazadnje tudi KAZNIVO DEJANJE.

Še vedno je najbolj problematična postaja na Duplici, kjer vsak dan zaznavamo nove, dodatne poškodbe. Kolesa so dobesedno izruvana in ukradena. Gre za mladostnike, ki očitno zavestno povzročajo škodo na tuji in naši skupni lastnini ter s svojimi dejanji vsekakor niso zgled svojim sovrstnikom. Kar nekaj uporabnikov (preko deset oseb) ima že onemogočeno izposojo zaradi neprimerne uporabe izposoje koles in povzročanja škode, dnevno pa onemogočamo dostop do uporabe sistema tudi vsem tistim, ki prekoračijo 14-urno dovoljeno izposojo. Pri teh uporabnikih kartica ni aktivna, zato izposoja ni možna.

Vsakodnevno nas občanke in občani obveščajo o kršitvah in zato se jim najlepše zahvaljujemo. Vljudno jih prosimo, da tudi v prihodnje, v kolikor opazijo vandalizem in neprimerno uporabo KAMKOLESA, to sporočijo z SMS – om na telefonski številki 069 970 269 in 031 388 324 ali po elektronski pošti na naslov info@kamkolo.si ali na številko Policije (113) ter tako prispevajo pri preprečevanju teh dejanj.

Na tem mestu ponovno pozivamo starše oziroma zakonite zastopnike, da ob kakršnikoli nesreči vso odgovornost nosi uporabnik oziroma zakoniti zastopnik ter odgovarja tudi za vso škodo, ki jo z uporabo storitve povzroči mladoletni uporabnik. Slednji ali pa polnoletni uporabnik je namreč povzročitelj KAZNIVEGA DEJANJA, za katerega Občina Kamnik zahteva pregon.

Vandalizem in vse kršitve bomo še naprej striktno preganjali, saj ne bomo dopustili, da posamezniki uničujejo in s tem omejujejo uporabo skupnih dobrin. Sistem KAMKOLO številni uporabljajo vestno in z veliko mero skrbnosti, zato so le-ti prikrajšani za uporabo koles, saj jih je zaradi poškodb na sistemu manj, kot običajno. Občina Kamnik poostruje nadzor tudi preko redarske službe Občine Kamnik, vsako povzročeno poškodbo in vsako kaznivo dejanje pa posredujemo tudi Policiji in zahtevamo pregon.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve