Naslovnica / Črna kronika / Oborožen rop trgovine v Kamniku

Oborožen rop trgovine v Kamniku

Večje število policijskih vozil in policistov v Kamniku še vedno intenzivno išče roparja, ki je z nožem oropal trgovino.

Nocoj, nekaj pred 20. uro je pozornost številnih Kamničanov vzbudilo večje število policijskih vozil, ki so se, najprej domala z vseh smeri zgrinjala proti Kamniku, zaprla izhode iz mesta, v samem mestu pa, še posebej na območju Steletove, Zikove in Ljubljanske ulice ter tudi kamniške obvoznice križem kražem patruljirali, ustavljali vozila in izvajali poostren nadzor.

 

Kot smo uspeli izvedeti, je vzrok intenzivnih policijskih dejavnosti na širšem območju Kamnika, ki še vedno potekajo, oborožen rop, ki je bil nekaj pred 20. uro izveden v eni izmed kamniških trgovin, v katero je vstopil z nožem oborožen ropar, ki je zagrozil zaposleni ter odnesel še neznano količino denarja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana so bili policisti danes, okoli 19.30, obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na Ljubljanski cesti v Kamniku. Po prvih podatkih je, zaenkrat še neznani storilec, vstopil v prodajalno in od uslužbencev z nožem v roki zahteval denar. Odtujil je nekaj bankovcev in peš pobegnil s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan, policisti pa še naprej nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okolišlinah dogodka ter izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

Opis storilca: moški star med 50-60 let, visok okoli 180 cm, oblečen v temna oblačila.

Več podrobnosti o dogodku bo znanih kasneje, ko bodo policisti zaključili z intervencijo oz. jutri zjutraj.