Naslovnica / Črna kronika / Obsežen požar v Publicusu je gasilo več kot 100 gasilcev

Obsežen požar v Publicusu je gasilo več kot 100 gasilcev

V Publicusovem zbirnem centru za zbiranje in predelavo odpadkov v Suhadolah, ki je spričo ogromne količine deponiranih odpadkov že dlje časa prava tempirana bomba, je okoli polnoči prišlo do novega, obsežnega požara, s katerim se je celo noč borilo več kot 100 gasilk in gasilcev.

Gasilci so bili ob 0:06 obveščeni, da je v zbirnem centru podjetja Publicus v Suhadolah (znova) prišlo do obsežnega požara. Tokrat je zagorelo v objektu velikosti cca 30 x 80 metrov, v katerem zbirajo in stiskajo odpadke v bale, požar pa je bil tako silovit, da ga več kot 100 gasilcev iz sedmih gasilskih enot iz občin Komenda, Mengeš, Domžale, Kamnik in Trzin, ki so se na kraj požara pripeljali s 24. vozili, kljub celonočnemu gašenju še vedno ni uspelo povsem pogasiti.

K sreči so gasilci uspeli obsežen požar tekom noči lokalizirati, samo gašenje, ki še vedno traja, pa se utegne zavleči še v dobršen del današnjega dne.

Vzroki tokratnega požara zaenkrat še niso znani, zaskrbljeni in ogorčeni prebivalci okoliških naselij, ki že dlje časa opozarjajo na problem ogromne količine skladiščenih odpadkov, tekom noči pa so se nadihali tudi gostega dima, pa že zahtevajo takojšnje in učinkovito ukrepanje pristojnih organov.

Fotografije in video: PGD Moste