Naslovnica / Napovedi in obvestila / Obvestilo o zaprtju kamniških vrtcev in zagotovljeno nujno varstvo otrok

Obvestilo o zaprtju kamniških vrtcev in zagotovljeno nujno varstvo otrok

Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 in na podlagi odločitve Vlade Republike Slovenije ter pristojnega ministrstva bo v vrtcih začasno, za teden dni, prepovedano izvajanje predšolske vzgoje, veljale pa bodo določene izjeme.

In sicer, organizirano bo nujno varstvo otrok, katerih oba starša sta zaposlena v enotah zaščite in reševanja (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji) ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva (gasilstvu, sektorju energetike, prometa, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja, informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov ter prehrane).

Ukrep velja od ponedeljka, 26. oktobra 2020, do petka, 30. oktobra 2020. To pomeni, da se bo predšolska dejavnost izvajala fizično v vrtcih le v določenih primerih.

Nujno varstvo otrok se bo izvajalo:

  • Vrtec Antona Medveda Kamnik – v enoti Pestrna,
  • Zasebni vrtec Peter Pan – v Zasebnem vrtcu Peter Pan,
  • Zasebni vrtec Sonček – v enoti Trobentica,
  • Zasebni vrtec Zarja – v Zasebnem vrtcu Zarja.

Potrebe po nujnem varstvu bodo starši javili preko vrtcev, saj bodo vrtci na ta način lažje organizirali samo varstvo, starše pa bodo posamezni vrtci obvestili tekom današnjega dne. Občinski štab Civilne zaščite je poskrbel za koordinacijo in organizacijo med vrtci. Glede na potrebe se bodo vrtci sami odločali o organizaciji in morebitnem odpiranju dodatnih enot.

V času zaprtja vrtcev so starši, ki ne bodo imeli otroke v varstvu, plačila vrtcev oproščeni.

Varstvo se bo izvajalo v skladu z navodili in priporočili pristojnih institucij.

Besedilo: Občina Kamnik