Naslovnica / Napovedi in obvestila / Obvestilo za lastnike gozdov: Povrnitev trošarine za gorivo

Obvestilo za lastnike gozdov: Povrnitev trošarine za gorivo

Vsako leto se konec marca izteče trimesečno obdobje za oddajo zahtevkov za vračilo dela trošarine za gorivo, ki se porabi za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije v preteklem letu.

Za vlagatelje, ki so oddali zahtevek (na obrazcu TRO-AŽ ali TRO-BŽ), carinski organi, ki odločajo o vračilu trošarine za dejansko porabljeno gorivo v letu 2014, upoštevajo samo podatke (o parcelnih številkah, površini gozda in odstotku poškodovanosti zaradi žledoloma) Uprave RS za zaščito in reševanje.

V javnosti se je namreč pred kratkim pojavila informacija, da ima lastnik gozda, ki meni, da je dejanska poškodovanost višja od zapisane v evidenci omenjene uprave, po izdaji odločbe carinskega organa možnost pritožbe, pri čemer predloži ponovno oceno poškodovanosti, ki jo opravi Zavod za gozdove Slovenije (ZGS).

V zvezi s tem želimo pojasniti, da je ZGS za gozdove, ki jih je prizadel žled, po uradni dolžnosti moral pred enim letom posredovati podatke o poškodovanosti gozdnih oddelkov in odsekov Upravi RS za zaščito in reševanje, ta pa je nato pripravila podatke o poškodovanosti tako, da je neposredno prenesla podatke o poškodovanosti z ravni oddelka oziroma odseka na raven parcel. Po potrditvi teh podatkov lansko leto na vladi veljajo za uradno evidenco, ki jo je po mnenju ministrstva za finance možno spreminjati samo tako, da Uprava RS za zaščito in reševanje izda »dokazilo o popravku odstotka poškodovanosti«, kar pa, kot nam je znano, ni več izvedljivo.

Zato lastnikom gozdov, kljub nekaj izraženih prošenj, ne izvajamo t.i. ponovnih ocen poškodovanosti gozdnih parcel.

Andrej Kermavnar,
vodja sektorja za splošne zadeve

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve