Naslovnica / NOVICE / Obvezna uporaba mask, v Kamniku je zmagala gripa

Obvezna uporaba mask, v Kamniku je zmagala gripa

Na pustni torek se je ob peti uri popoldne skozi stari del Kamnika sprehodila živopisana procesija izvirnih mask, ki so se potegovale za laskavi naslov najboljše pustne šeme v mestu.

V povorki, katero so vodile mišje mažoretke je bilo mogoče videti rubikove kocke, marsovce, mamute, morske pse, okna v svet in Volkuljo Belo, opaziti pa je bilo moč tudi čisto pravega kurenta. Godbenemu vlaku je tesno sledila hibridno-traktorska Kamniška ladja na kateri se je bohotila prelestna Veronika, vestno pa sta jo varovala telebajsek in gusar.

Ker pa je bilo med množico opaziti tudi gripo na pohodu je, v dobrobit splošnega javnega zdravja, med množico krožil tudi kužni doktor, ki je marljivo preverjal temperaturo sumljivim in radodarno delil česnove stroke. Ti naj bi po zadnjih, sicer še nepreverjenih informacijah, če so uporabljeni pravilno, učinkovito odvračali tako bolehne, kot tudi zdrave.

Kot smo v Kamniku vajeni že nekaj let, pa je tudi tokratno pustno dogajanje s fotoaparatom vestno beležil urednik našega portala.

Karneval mask je krenil po Šutni skozi Samčev predor in se ustavil na Glavnem trgu, kjer jih je pričakala pustna pista. Po njej so se sprehodile skupinske in posamezne maske, ki so sodelovale v izboru za nagrade, zmago pa si je po ocenah strokovne žirije prislužila gripa iz vrtca Antona Medveda.

Da pa je bilo središče Kamnika po prihodu gripe in drugih virusov ustrezno razkuženo z dimom in še čem, so tudi letos poskrbele maškare iz Stranj, ki so na Glavni trg pripeljale karanteno.

Po izboru so šeme še nekaj časa ostale na Glavnem trgu in se posladkale z letošnjimi zadnjimi  pustnimi krofi, kaj kmalu pa je množico maškar pregnal dež, tako da so maškare in maškarice, do prihodnjega leta, zimo odšle preganjat na svoje domove.