Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: fantje druge moške ekipe Calcita s težavo do zmage

Odbojka: fantje druge moške ekipe Calcita s težavo do zmage

Druga moška ekipa Calcit Volleyballa je v tretjem krogu 3. DOL zahod po hudem boju premagala drugo ekipo Astec Triglava s 3:2 (20, -21, -21, 20, 15). To je njihova že tretja zmaga v letošnjem prvenstvu. V prihodnjem krogu bodo že v petek, 14. novembra, igrali v Kanalu proti drugi ekipi Salonita.

Trener Kamničanov Gregor Hribar, podobno kot med tednom, na povratni tekmi osmine finala pokala Slovenije, ni mogel računati na poškodovanega Gašperja Hribarja in Žana Bezjaka, ki je v tujini, tako da sta na mestu sprejemalcev tekmo začela Nejc Močnik in Peter Lombergar. Ob njima so bili v začetni postavi še Nejc Smrekar, Grega Ratek, Jan Pibernik, Jaka Klemenčič in prosti igralec Metod Golob. Z dobro igro so brez večjih težav prišli do zmage v uvodnem nizu, vendar so se v nadaljevanju pojavile težave s sprejemom in servisom, kar so Kranjčani izkoristili ter slavili v drugem in tretjem nizu. Domači trener je v igro poslal mladega Roka Markuša in Tea Podobnika, ki je zamenjal Nejca Močnika, le-ta je pozneje v igro vrnil na mestu korektorja, bolj učinkovit v napadu pa je bil Lombergar, kar je kamniški ekipi prineslo zmago v četrtem nizu. V tie-breaku sta se ekipi menjavali v vodstvu. Do prve zaključne žoge so prišli odbojkarji Calcita, nato so jo imeli tudi gostje, v dramatični končnici pa so dve točki vendarle osvojili Kamničani, ki so tako po treh odigranih krogih še naprej brez poraza.

„Na današnji tekmi so bili možni prav vsi izidi, zato smo z dvema osvojenima točkama lahko zadovoljni. Tekma ni bila slaba, vendar smo imeli spet nekaj več težav na sprejemu, pa tudi v napadu bi morali igrati bolj odločno. Toda kot rečeno, na koncu se je za nas dobro izteklo,“ je po tretji zmagi v letošnjem državnem prvenstvu povedal Gregor Hribar.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič