Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Kadetinje dvakrat uspešne na uvodu

Odbojka: Kadetinje dvakrat uspešne na uvodu

Kamnik (20.10.2014) – Začetek državnega prvenstva v letošnji sezoni so dočakale tudi kadetinje Calcit Volleyballa, ki so na prvem turnirju, v dvorani OŠ Toma Brejca, brez izgubljenega niza premagale Domžalčanke in Žirovničanke. Svoji drugi turnir v kvalifikacijski skupini D bodo imele na sporedu 16. novembra, v športni dvorani Stol v Žirovnici.

Čeprav so v ekipi Calcit Volleyballa le štiri kadetinje, druge so še starejše deklice, so že na svoji prvi tekmi novega državnega prvenstva brez večjih težav premagale sosede iz Domžal. Trenerka Tanja Božinović je tekmo začela v postavi Ana Pibernik na mestu organizatorke igre, ki je prišla na turnir navkljub močni bolečini v desni rami, tako da je igrala le prvo tekmo, nato pa je počivala, Eva Pogačar na mestu korektorice, na drugi tekmi je potem igrala kot podajalka, Patricija Porovne Černe in Ana Špoljarič na mestih sprejemalk, Eva Skvarč in Veronika Beznik na mestu blokerk ter Nežo Ladink na mestu proste igralke. Na drugi tekmi so Kamničanke v prvem nizu prepričljivo ugnale še Žirovničanke, na mestu korektorice je Pogačarjevo zamenjala Zala Špoljarič, v nadaljevanju tekme pa so priložnost dobile še druge igralke, Lana Žužek, Lana Mujanovič in Neli Šubelj. Manjkale so Sara Sitar, Katarina Humar in Neža Grošelj.

„Kljub temu, da pravzaprav nimamo prave kadetske ekipe, saj so po letih le štiri igralke kadetinje, druge so še starejše deklice, smo bili na obeh tekmah tehnično in taktično premočne za svoje nasprotnice. Že v prihodnjem krogu nas čaka tekma z ekipo Mladi Jesenice, ki je v tej skupini v vlogi favorita in najverjetneje se bomo z njimi borili za prvo mesto v skupini,“ je po uspešnem začetku sezone v kadetski konkurenci povedala trenerka Tanja Božinović.

Besedilo: Miha Štamcar
Foto: Grega Skvarč