Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Starejše deklice na Jesenicah zabeležile dve zmagi

Odbojka: Starejše deklice na Jesenicah zabeležile dve zmagi

Starejše deklice Calcit Volleyballa I so odlično začele s tekmovanjem v A ligi – zahodna skupina 2, saj so na turnirju na Jesenicah zabeležile dve zmagi. Na prvi tekmi so z 2:0 (16, 14) premagale Krško, na drugi pa po hudem boju z 2:1 (-16, 22, 14) še domačo ekipo Mladi Jesenice.

Kamniške odbojkarice so letošnje tekmovanje v A ligi začele proti starim znankam iz kvalifikacijske skupine, igralkam iz Krškega. Tako kot v kvalifikacijah so bile tudi tokrat boljše odbojkarice Calcit Volleyballa I, trenerka Tanja Božinović pa je priložnost za igro ponudila vsem igralkam. Popolnoma drugačna je bila njihova druga tekma, v kateri so bile v vlogi favoritinj Jeseničanke. Vendar so tekmo bolje začele gostje, ki so povedle s 13:7, nato pa so se začele resne težave na sprejemu servisa. „Z vsakim naslednjim slabim sprejemom je igralkam začela padati samozavest, tudi podaje niso bile več taktično pravilno razporejene, zato smo imele še težavo z napadom in poraz v tem nizu je bil neizogiben,“ je konec uvodnega niza komentirala Božinovićeva, ki je bila še lani trenerja jeseniške ekipe.

Še pod vtisom prvega niza so Kamničanke začele drugega. Jeseničanke so povedle z 11:5, vendar so bile tokrat kamniške odbojkarice tiste, ki se niso predale. Na sedemnajsti točki so že ulovile svoje nasprotnice, v končnici pa povedle s 23:18. Po padcu zbranosti so domačinkam dovolile, da so se jim približale le na točko zaostanka, toda po polminutnem odmoru je bila v napadu uspešna Lana Mujanovič, nato pa na servisu še Sara Sitar, kar je prineslo izenačenje v nizih. Prava drama se je odvijala v tretjem nizu, v katerem so Kamničanke povedle z 10:7, nato so jih Jeseničanke ulovile na enajsti točki in povedle s 14:11, a se varovanke Tanje Božinović spet niso predale. Z odličnimi servisi Lane Mujanovič, ki se je izkazala tudi v obrambi ter uspešnimi napadi Eve Pogačar, ki je bila iz cone štiri nezaustavljiva so s popolnim preobratom prišle do pomembne zmage. „Dekleta so me še enkrat več navdušile s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo. Pokazalo se je, da smo prava ekipa, ki zna stopiti skupaj, ko je najtežje in mislim, da je pred temi deklicami še lepa odbojkarska prihodnost,“ je svoje varovanke pohvalila Tanja Božinović.

V prihodnjem krogu so odbojkarice Calcit Volleyballa I proste, svoj prihodnji turnir pa bodo igrale 8. februarja, ko bodo na OŠ Vrhovci v Ljubljani igrale z ekipama Šentvida in Krima.