Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Starejšim dečkom se ni izšlo po načrtih

Odbojka: Starejšim dečkom se ni izšlo po načrtih

Starejši dečki Calcit Volleyballa so tekmovanje v A ligi – zahod začeli z dvema porazoma. Na prvi tekmi so na OŠ Danile Kumar v Ljubljani pričakovano izgubili s Krko, izid je bil 0:2 (-16, -16), na drugi pa so z 1:2 (-14, 23, -8) morali priznati še premoč KekoOpreme Žužemberka.

Za Calcitovce se tekmovanje v A ligi – zahod nikakor ni začelo po načrtih. Težava je bila v tem, da po turnirju v Zagrebu, ki so se ga udeležili konec minulega leta – na njem so osvojili peto mesto -, praktični niso sestavili niti enega treninga, na katerem bi imel trener Jure Sitar na voljo nosilce igre. Tako je bil Sitar na turnirju v Ljubljani prisiljen spremeniti celotni sistem igranja, kajti ostal je brez svojega prvega sprejemalca in obeh blokerjev, ki običajno igrata v prvi postavi.

Mladi Kamničani so svojo prvo tekmo na turnirju odigrali proti odbojkarjem Krke, ki letos veljajo za eno močnejših, če ne celo najmočnejših ekip v tej starostni kategoriji. Novomeščani so vlogo favorita upravičili in po zaslugi odličnega servisa, ki je sprejemalcem Calcita povzročal nemalo težav, so prišli do visoke prednosti, ki je niso zapravili do konca niza. Tudi drugi niz je bil podoben prvemu.“Imeli so vse preveč težav na sprejemu servisa in nato še s samo izvedbo v napadu. Sicer v napadu niti nismo delali veliko napak, vendar so bili igralci Krke zanesljivi v obrambi in nato na prehodih v napad, kjer naš blok ni imel nikakršnih možnosti,“ je poraz svoje ekipe na prvi tekmi turnirja komentira Sitar.

Po tem porazu je trener Kamničanov nekoliko povzdignil svoj glas in s tem upam, da je morda le prebudil svoje varovance. A se žal to ni zgodilo, kajti Žužemberčani so brez večjih težav osvojili prvi niz in to spet po zaslugi slabega sprejema kamniške ekipe. V drugem nizu so se Kamničani le prebudili, spremenili pa so tudi sistem igre. Na sprejemu sta zaigrala Matija Lakner in Jan Fink, kar se je obrestovalo, zaigrali so tudi bolj agresivno in to se je tudi poznalo na izidu. Žal so v tretjem nizu spet popustili ter ob nekaterih sumljivih sodniških odločitvah morali še v drugo priznati premoč svojih nasprotnikov. „Mislim, da je bil to eden naših najslabših turnirjev letos, brez volje in dokazovanja. Za tako prikazano igro si niti ne zaslužimo biti v A ligi, pa čeprav je bilo od treninga odsotnih kar nekaj nosilcev igre,“ je bil po turnirju kritičen do svojih varovancev trener Jure Sitar.

V drugem krogu bodo odbojkarji Calcit Volleyballa prosti, v tretjem, 8. februarja pa bodo spet igrali na OŠ Danile Kumar. Njihova nasprotnika bosta domače Črnuče ACH I in Go Volley. V zahodni skupini v A ligi igra še Brezovica.