Naslovnica / ŠPORT / Odličen začetek sezone za kamniške triatlonce

Odličen začetek sezone za kamniške triatlonce

Na državnem prvenstvu v šprint duatlonu, ki je včeraj, 19. aprila 2015, potekalo v Ribnici, so člani TK Trisport Exoterm znova posegli po najvišjih uvrstitvah.

Matevž Planko – Trisport klub Kamnik Exoterm, je postal absolutni državni podprvak, v posameznih kategorijah, pa so državni prvaki iz kamniškega Triatlonskega kluba Trisport Exoterm postali: Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc, Matevž Planko, Miro Kregar in Bojan Trojar.

Drugo mesto v svoji kategoriji je osvojila Urška Bernot, na tretjo stopničko pa so stopili še Gaja Perko, Klemen Bojanc in Žiga Podbevšek.

V cici duatlonu, ki pa ni štelo za državno prvenstvo, so se pomerili tudi najmlajši, kjer je med mlajšimi deklicami zmago slavila Ema Bernot, druga je bila Pija Šporn, med starejšimi deklicami, pa je bila 3. Cita Škrjanc. V kategoriji najmlajših dečkov je bil Nik Belaj drugi, med starejšimi dečki Aljaž Berlec tretji.

Dobre uvrstitve v Ribnici, pa so dosegli tudi člani novega kamniškega triatlonskega kluba TK Utrip, kjer je Jan Maradin v super sprintu osvojil drugo mesto med starejšimi dečki, Neža Mohar Gradišek tretje mesto med starejšimi deklicami, Aljaž Udovič osvojil prvo mesto med mlajšimi dečki, med mlajšimi deklicami, pa sta po najvišjih mestih posegli Neža Turšič, ki je bila prva in Manca Maradin druga.

V Kamniku imamo od nedavnega namreč dva triatlonska kluba, saj se je, po nepotrebnih zapletih v lanskem letu, del kamniških triatloncev odločil, da ustanovi svoj klub.

Foto: TK Trisport