Naslovnica / ŠPORT / Odlični dosežki mladih atletov

Odlični dosežki mladih atletov

Včeraj je v Tolminu potekalo Prvenstvo Slovenije v posamičnem in ekipnem atletskem mnogoboju za pionirke in pionirje U14, na katerem so se izvrstno odrezali tudi Ana Natalie Dornik, Jona Deinsinger in Žiga Jan Novak, tričlanska ekipa Atletske akademije iz Kamnika, ki tekmuje v sistemu AZS za AK Olimpijo.

Ana Natalie Dornik, ki je sicer iz Mengša, ter Kamničanka Jonna Deisinger,  sta postali državni ekipni prvakinji v atletskem mnogoboju štirih atletskih disciplin, in sicer v teku 60m, metu vortexa, skoku v daljino (cona odriva) ter teku na 600m.

Razen tega tega je Ana Natalie Dornik v vseh štirih disciplinah dosegla nove osebne rekorde in z fenomenalni mnogobojskim izkupičkom, ki je znašal kar 2601 točk, osvojila še 2. mesto v državi ter naslov državne podprvakinje.

 

Kamničanka Deisinger Jonna je svoje doprinesla k ekipnemu zlatu, in sicer z dvema novima osebnima rekordoma na 60 m in 600 m, ki je njena paradna disciplina ter v posamični razvrstitvi osvojila 9. mesto.

Na štartni listi je bilo kar 122 atletinj, kar pomeni, da sta obe dekleti dosegli res vrhunske rezultate, svoj prispevek k uspehu pa je pridal še Žiga Jan Novak, ki je z 24. mestom v posamični razvrstitvi ter izboljšanjem osebnih rekordov v vseh štirih disciplinah, prav tako pripomogel k uspehu in prepoznavnosti kamniške atletike.

Damijan Zdovc