Naslovnica / ŠPORT / Odlični nastopi reprezentantov Plezalnega kluba Kamnik

Odlični nastopi reprezentantov Plezalnega kluba Kamnik

Betka Debevec, Dominika Kodra, Aljaž Resnik, Timotej Romšak in Milan Preskar so člani Mladinske oz. Članske Slovenske plezalne reprezentance, ki nizajo uspeh za uspehom.

Zadnji poletni vikend je svoj, do sedaj najboljši rezultat v plezalni karieri, osvojila Betka Debevec, saj je na Evropskem prvenstvu v Belgiji v balvanih osvojila 3. mesto.

V Belgiji je tekmovala tudi Dominika Kodra, ki pa je za las zgrešila finale in osvojila 7. mesto. V bolgarski Sofiji pa je z odličnim nastopom v finalu, osvojila 6. Mesto.

 

Aljaž Resnik si je na tekmi za Mladinski evropski pokal (EYC) v München priplezal 14. mesto, Timotej Romšak je bil 40.

Na Svetovnem pokalu (WC) v Arcu, konec julija, je Milan Preskar, trener naših tekmovalcev, Milan preskar je bil 29 in je osvojil prve točke za Plezalni klub Kamnik. Pretekli vikend pa je na Svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojil 49.mesto.

Omeniti je potrebno tudi našega trenerja, Gregorja Vezonika, ki je na zadnji tekmi WC München v balvanskem plezanju postal zmagovalec tekme svetovnega pokala.

Priprave naših tekmovalcev v Innsbrucku so obrodile sadove.

Na prvi tekmi Državnega prvenstva konec junija v balvanskem plezanju v Log- Dragomer  smo osvojili kar 4 medalje.

Zlato Luka Jerman, Elija Baloh in Betka Debevec srebro ter Aljaž Resnik bron.  Stopničke je za las zgrešil Žiga Židan in tako osvojil 4. mesto.

 

Plezalci Plezalnega kluba tudi v skali čez poletje niso počivali.

Betka Debevec je v Snoviku splezala svojo 2. smer ocene 8a, 366 dni. Timotej Romšak je prav tako uspel v smeri 366 dni in za piko na i dodal še Guernico/ 8a, v Kotečniku, v Arcu pa je preplezal še La cucina dell inferno/ 8a in Super attico / 7c+.

V avgustu se je ekipa naših starejših tekmovalcev, Peter Jereb, Gregor Spruk, Nejc Sitar in Marko Pretnar, odpravila v italijanski Finale Ligure in tam opravila večje število težjih vzponov, med drugim je Petru uspelo v Stone/8a/a+,Precis/ 8a in  Nejcu v Bonsai/7c+/ 8a.

 

Z Mladinsko šolo smo konec junija in avgusta organizirali dva plezalna tabora v Kotečniku. Dneve pod stenami največjega plezališča v Sloveniji smo kljub poletnim nevihtam polno izkoristili. Stene so bile suhe,tako da so nekateri lahko skalo okusili prvič, drug pa so se spopadali s plezalnimi problemi iz prejšnjih let.  Dobre volje in motivacije ni manjkalo. Večeri ob tabornem ognju, čofotanje v bazenu ter odlična hrana pa so bili le še pika na i.

 

Najmlajši so se lahko preizkusili v plezanju in napenjali mišice na plezalnem stolpu v času Kamfesta.

Pridni smo bili.

Zdaj pa smo že skočili v novo plezalno sezono in 3. 9. 2018 odprli naša vrata Vabljeni!

Ajda Mali,
Plezalni klub Kamnik
Fotografije: @sloveniaclimbing in arhiv Plezalnega kluba Kamnik.