Naslovnica / NOVICE / Odprt prvi celoletni prostoslogovni (freestyle ski/board) smučarski park

Odprt prvi celoletni prostoslogovni (freestyle ski/board) smučarski park

Kamnik je bogatejši za zanimivo pridobitev, ki se je bodo zagotovo razveselili številni ljubitelji smučanja prostega sloga iz cele Slovenije, kajti v Športnem parku Virtus so danes odprli prvi slovenski celoletni prostoslogovni smučarski, oz. deskarski park.

Gre za smučarsko-deskarski poligon, ki ga sestavljata dve, v zemljo vkopani prožni ponjavi, oz. eurotrampolina in več drsnih objektov. Zaradi posebne plastike, ki je položena okrog drsnih objektov bo naprave možno uporabljati preko celega leta, park pa je namenjen popularizaciji smučanja prostega sloga in deskanja med najmlajšimi ter treningu smučarjev in deskarjev prostega sloga.

Park so danes, s simboličnim prerezom traku, odprli župan Marjan Šarec, predsednik ŠD Grbina Matevž Stanovnik in Franci Kramar v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport.

V prihodnosti, ko bodo (končno) razrešeni lastniški zapleti med državo in občino, se bo park še nekoliko razširil, dodana pa mu bo še adrenalinska blatna proga za kolesarje.

Vsekakor gre za dobrodošlo in zanimivo pridobitev, še posebej zaradi tega, ker se s tovrstnim, celoletnim freestyle parkom zaenkrat ne more pohvaliti noben drug kraj v Sloveniji.

Še opomba: Nov športni objekt, kljub atraktivnim trampolinom in drugim napravam, ni otroško igrišče. Prostoslogovno smučanje in deskanje sta športa, pri katerih obstaja velika možnost poškodb, zato bo vadba na novem športnem objektu možna zgolj organizirano in samo pod nadzorom strokovno usposobljenih trenerjev. Podrobnosti o načinu in pogojih koriščenja bo, enkrat v prihodnjih dneh moč najti na spletnih straneh ŠD Grbina.