Naslovnica / KULTURA / Odprtje fotografske razstave Boksar

Odprtje fotografske razstave Boksar

Nocoj, 5. novembra, malo po dvajseti uri, so v avli Doma kulture Kamnik, odprli samostojno razstavo fotografij fotografa Klemna Skubica – Boksar.

Serija klasičnih, črno-belih fotografij, ki v času instantnega telefonografiranja in selfijev, znova dobiva na veljavi, je nastala v okviru projekta štirinajstih fotografov Odtujenost, se v Domu kulture Kamnik predstavlja povsem samostojno. Razstava tematsko prikazuje izsek iz življenja profesionalnega boksarja s poudarkom na razbijanju stereotipov o tem, navidezno brutalnem, vendar vseeno lepem športu.

Odprtja razstave, ki so jo je organiziral Foto klub Kamnik, se je udeležilo kar precej obiskovalcev, kar na svoj način priča o tem, da Kamnik še vedno premore precej fotografskih zanesenjakov in ljubiteljev fotografije, ki nadaljujejo pot, ki so jo v začetku prejšnjega stoletja na Kamniškem utirali Franc in Stane Aparnik ter Peter Naglič.

Odprtje razstave fotografij Klemena Skubica - Na fotografiji od leve proti desni: Nekdanji boksar Mirko Zupančič, Aleš Senožetnik, kustosinja Neža Semič, fotograf Klemen Skubic in nekdanji boksar Srečo Wainer.

Odprtje razstave fotografij Klemena Skubica – Na fotografiji (od leve proti desni): Nekdanji boksar Mirko Zupančič, Aleš Senožetnik, kustosinja Neža Semič, fotograf Klemen Skubic in nekdanji boksar Srečo Wainer.

V imenu organizatorja, Foto kluba Kamnik je prisotne pozdravil Aleš Senožetnik, ki je besedo predal kustosinji razstave Neži Semič, o svojem delu pa je na kratko spregovoril tudi avtor razstave Klemen Skubic.

Gre za zanimivo razstavo črno-belih fotografij, domala miniatur, ki prikazuje štiri uspešne slovenske boksarske legende, kar je za Kamnik, ki je bil nekdaj eden izmed najpomembnejših slovenskih boksarskih središč, mogoče še posebej zanimivo.

Razstava bo v avli Doma kulture Kamnik na ogled do 10. decembra 2014.