Naslovnica / KULTURA / Odprtje galerije Dika in razstave kamniške likovne ustvarjalke Alenke Sušnik

Odprtje galerije Dika in razstave kamniške likovne ustvarjalke Alenke Sušnik

Včeraj je bila v galeriji Dika na Maistrovi 14, v rojstni hiši Dike Dolenc Majce, kjer je nekdaj domovala tudi stara kamniška gostilna Pr’ Tomaž, odprta razstava kamniške likovne ustvarjalke Alenke Sušnik.

Nova kamniška galerija v kateri sta bili pred letom dni že odprti dve razstavi, spominska razstava prezgodaj preminule Dike Dolenc Majce ter skupinska razstava Likovnega društva Senožeti Radomlje, katerega članica je bila tudi Dika ter po kateri se galerija tudi imenuje, je tako slednjič, po več kot letu dni priprav in pogovorov, slednjič le zaživela.

Ob sodelovanju z Dikinimi sorodniki ter tudi podpori Občine Kamnik, imajo članice in člani Likovnega društva Senožeti iz Radomelj, ki bodo skrbeli za programske vsebine galerije, že pripravljen letošnji program oz. kot je dejala predsednica Likovnega društva Senožeti Danica Šraj: “Predstaviti želimo pregled dogajanja do konca letošnjega leta; to naj bi odražalo utrip mesta in okolice, ker želimo ponuditi temu prostoru nove vsebine, za katere menimo, da bodo Kamniku kot turističnemu kraju koristile. Tudi sama hiša pa je za obiskovalce izjemno zanimiva, tako v arhitekturnem kot zgodovinskem pogledu.”

Po besedah Šrajeve, pa dejavnost v galeriji Dika ne bo posvečena zgolj likovnemu ustvarjanju, ampak bo prostor služil tudi drugim dejavnostim, bodisi za predavanja, literarne večer, predstavitve, predavanja in izobraževanja, ki se bodo predvidoma odvijala predvsem v jesenskih in zimskih mesecih.

Čast prve razstave v galeriji Dika je včeraj pripadla kamniški likovni ustvarjalki Alenki Sušnik, samo razstavo pa je odprl kamniški župan Marjan Šarec.

 

Galerija Dika je odprta vsak petek od 16. do 19. ure ter ob sobotah od 10. do 12. ure.