Naslovnica / NOVICE / Odprtje mednarodne filatelistične razstave Alpe-Jadran Slovenija 2019

Odprtje mednarodne filatelistične razstave Alpe-Jadran Slovenija 2019

Včeraj popoldne se je v idiličnem atriju samostana Mekinje odvijalo odprtje mednarodne filatelistične razstave Alpe-Jadran Slovenija 2019.

Filatelistično društvo Ivan Vavpotič Kamnik, ki letos obeležuje 70. obletnico delovanja, združuje ljubitelje zbiranja znamk in ostalega filatelističnega materiala ter hkrati ohranja spomin na oblikovalca prve jugoslovanske znamke Verigar, Kamničana Ivana Vavpotiča, je skupaj s Filatelistično zvezo Slovenije pripravilo mednarodno filatelistično razstavo Alpe-Jadran »SLOVENIJA 2019«, ki bo od 28. do 31. marca 2019 na ogled v prostorih samostana Mekinje.

 

Razstava in mednarodno srečanje je posvečeno tudi očetu prvih slovenskih poštnih znamk, saj bo razstavljena obsežna zbirka Verigarjev, katerih avtor je slikar Ivan Vavpotič. Odprtje razstave je v Kamnik tudi številne tuje goste, samo odprtje pa je bilo popestreno z nastopom trobilnega kvarteta Pihalnega orkestra Pošte Slovenije.

Namen razstave je uveljavljati filatelijo, negovati in razvijati medsebojne odnose in filatelistično kulturo med filatelisti regije Alpe Jadrana ter prikazati ustvarjalnost in inovativnost z razstavljenimi tekmovalnimi zbirkami. V tekmovalnem delu bodo sodelovali razstavljavci iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice in Slovenije, v častnem razredu pa zbirke prvih znamk držav Češkoslovaške, Hrvaške in Slovenije.

 

Razstava bo v mekinjskem samostanu na ogled do nedelje 31.marca 2019, in sicer: petek od 9. do 18. ure, v soboto od 9. do 18. ure in v nedeljo od 9. do 14. ure.

Vstop je prost.

Vir in fotografije: Občina Kamnik