Naslovnica / NOVICE / Odprtje prenovljenih prostorov Podružnične šole Sela

Odprtje prenovljenih prostorov Podružnične šole Sela

Včeraj popoldne se je v Podružnični šoli Sela odvijalo odprtje prenovljenih prostorov. Otroci šole so pripravili prijeten kulturni program, dogodka pa se je udeležil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darjo Krašovec in vodjem Podružnične šole Sela Mitjo Luknerjem. Novo pridobitev so pozdravile številne krajanke in krajani Sel.

Na Podružnični šoli Sela, ki jo trenutno obiskuje 25 učencev, je bil v letu 2018 lesen strop nadomeščen z armirano betonsko ploščo. V prvem nadstropju sta bila na novo urejena telovadnica in prostor za dodatno strokovno pomoč in drug učni program. Ob telovadnici je urejen prostor za spravilo športne opreme. Asfaltirana je bila tudi ploščad pred šolo, s katero je bilo pridobljenih nekaj novih parkirnih mest. Otroci, ki so do sedaj telovadili kar v avli šole, pa imajo sedaj bistveno boljše možnosti za izvedbo športne vzgoje. Vrednost investicije je znašala približno 71.000 evrov.

 

Ob odprtju je zbrane pozdravila ravnateljica matične Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darja Krašovec in med drugim poudarila pomen podružničnih šol: »Manjše število otrok omogoča boljši, pristnejši stik učitelja z učenci, šola deluje kot velika družina. Kombiniran pouk, ki je nedvomno za učitelja strokovno zahtevnejši, za učence pomeni preje prednosti kot slabosti, saj se naučijo večje samostojnosti in pozornosti, kar jim vsekakor koristi, ko pridejo v višje razrede«.

Nagovor je sklenila z zahvalo Občini Kamnik, nekdanji ravnateljici matične šole, vodji podružnične šole in učiteljem ter še dejala: »Nova pridobitev šole, tako telovadnica kot varna ograja okoli športnega igrišča, omogoča učencem, da nimajo več športa na hodniku, ampak boljše pogoje za  gibanje in športne aktivnosti. Naš dolgoročni cilj je privzgojiti učencem zdrav življenjski slog, saj jim tako damo najboljšo popotnico za življenje. Naj se ob tej priložnosti zahvalim vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da ima naša šola sedaj resnično vse pogoje za uspešno in kvalitetno delo.«

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti povedal: »Obnova Podružnične šole na Selih za kraj pomeni veliko pridobitev, saj so bili prostori, ki so bili namenjeni potrebam pouka, premajhni. Šola diha s krajem in mu daje dodano vrednost. Je ena izmed nosilk kulturnega in družbenega dogajanja, ne le za šolske prireditve, temveč tudi za druge prireditve kraja. Drage učenke, dragi učenci, naj se vam v prenovljenih prostorih zgodi veliko lepega, uživajte v novih pridobitvah, ubogajte starše in srečno.«

 

Ob odprtju so nam skupaj z učitelji prav vsi učenci Podružnične šole Sela predstavili pester kulturni program. Otroci so prepevali in plesali, z recitacijo pa niso pozabili tudi na našo bogato literarno dediščino. Za preplet misli in besed so poskrbeli Amadeja, Urban in Patricija.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik