Naslovnica / KULTURA / Odprtje razstave 8. mednarodnega likovnega bienala Velika planina

Odprtje razstave 8. mednarodnega likovnega bienala Velika planina

V preddverju Občine Kamnik, ki že nekaj časa, odkar so se zaprla vrata razstavišča nad kavarno Veronika, služi kot zasilno osrednje likovno razstavišče, je bila v odprta razstava likovnih del, nastalih v poletnem času na 8. mednarodnem likovnem bienalu Velika planina.

Na likovnem bienalu je sodelovalo 28 slikarjev, katerih dela so razstavljena na stopnišču kamniške občine. Nekaj besed o razstavljenih delih in likovnem bienalu Velika planina sta spregovorila povezovalec programa Tone Ftičar in, kot predstavnik organizatorja, predsednik KUD Tone Kranjc Kamnik, Dušan Štrajhar, ki se je zahvalil vsem sodelujočim avtorjem, še posebej pa vsem , ki so s svojim delom in prispevki omogočili izvedbo tradicionalnega velikoplaninskega likovnega srečanja. Razstavo je, z nekaj besedami podpore ustvarjanju, ustvarjalni dejavnosti in umetnosti, odprl župan Marjan Šarec.

Na likovnem bienalu in na spremljajoči razstavi se predstavljajo slikarji in slikarke: Lojze Adamlje, Stane Balantič, Alojz Berlec, Anton Buzeti, Ana Divković, Zdravko Dolinšek, Mustafa Faljić, Branko Gajšt, Irena Gayatri Horvat, Lojze Kalinšek, Mišo Kokovnik, Ivanka Kraševec, Juri Kravcov, Katarina Lavš, Marko Novak, Ivan Prešeren – Žan, Irena Redja, Jure Rejc, Dušan Sterle, Suelin Iov Chen Tung, Alenka Sušnik, Pavle Ščurk, Viktor Šest, Dušan Štrajhar, Veljko Toman, Robert Uranič, Xing Cheng in Vinko Železnikar.

Razstavo likovnih del si lahko, do nadaljnjega, ogledate v prostorih Občine Kamnik, bodisi nalašč, bodisi zgolj mimogrede, ko boste imeli na Občini kak opravek.