Naslovnica / KULTURA / Odprtje razstave aktov Egona Bajta

Odprtje razstave aktov Egona Bajta

egon_bajt5Sinoči je v Galeriji Doma kulture Kamnik potekala otvoritev razstave Egona Bajta, člana Foto kluba Kamnik, ki je tudi organizator razstave. Egon Bajt je pretekla tri leta skozi fotografijo aktov raziskoval človeško telo. Rezultat dela je serija 14 razstavljenih barvnih fotografij z naslovom Razkritje.

Fotografije so nastale s pomočjo digitalne obdelave v dvojnih ekspozicijah. Gre za premišljen proces in ne za hipno fotografijo.

Kot je v tekstu ob razstavi zapisala umetnostna zgodovinarka Sara Erjavec Tekavec, nas »stoična telesa, odsotnost glav in naturalistične bele gube lahko spomnijo na antične kipe, na drugih pa je tkanina tako oprijeta, vendar dekorativno gubana, da deluje morda malo baročno.«

egon_bajt4

 

Na kratki otvoritvi je o procesu nastajanja serije spregovoril tudi avtor fotografij, ki je bolj kot konceptualni, želel posredovati estetski občutek. Gotovo pa fotografije puščajo dovolj prostora tudi za lastne interpretacije in raziskovanja, za katere bodo imeli obiskovalci čas do 15. junija 2015.

egon_bajt1

Foto klub Kamnik