Naslovnica / KULTURA / Odprtje razstave akvarelov v galeriji Dika

Odprtje razstave akvarelov v galeriji Dika

Danes je v galeriji Dika potekalo odprtje razstave akvarelnih slik Društva likovnikov Logatec, v katero nas je popeljal Luka Ovsec.

Luka je na svojo tamburico odigral in odpel nekaj belokranjskih in prekmurskih pesmi, nato pa je zbrane pozdravila Danica Šraj in se zahvalila avtorjem Janezu, Mariji in Veri ter vsem prisotnim za obisk.

Gospa Danica je poudarila dejstvo, da je današnja razstava prva na kateri si je moč ogledati izdelke v tehniki akvarela, Društvo likovnikov Logatec pa je tako prvo, ki v tej galeriji razstavlja akvarele. Malček kasneje je obiskovalce nagovoril tudi eden izmed ustvarjalcev Janez Ovsec in izrazil veselje ob sodelovanju z galerijo. Prav tako je prav prisrčno dodal, da je danes prvič slišal svojega sina ne le igrati na tamburico, temveč tudi prepevati zraven, kar ga je presenetilo predvsem pa razveselilo.

Odprtje oziroma prijetno druženje je v galerijo Dika privabilo kar precejšnje število obiskovalcev, ki so se po zadnji odpeti pesmi razkropili med akvarele in pričeli izmenjavati vtise.

Razstava, ki je vsekakor vredna vašega ogleda, večinoma obsega motive narave in portrete, odprta pa bo do konca meseca in je tako odlična postojanka med festivalom Kamfest.

Laura Hribar