Naslovnica / KULTURA / Odprtje razstave slik z Velike planine

Odprtje razstave slik z Velike planine

V preddverju občinske stavbe (v denacionalizacijskem postopku) je bila danes odprta razstava likovnih del, ki so nastala na 10. mednarodnem likovnem bienalu na Veliki planini.

Likovno društvo Tone Kranjc, ki pod svojim okriljem združuje dobršen del kamniških likovnih ustvarjalcev, je konec avgusta na Veliki planini oz. na Mali in Gojški, organiziralo že 10. mednarodni likovni bienale, dela, ki so nastala tekom ustvarjalnega druženja likovnikov na prelepi planini, pa so od danes dalje na ogled na občinskih hodnikih, ki občasno služijo tudi kot zasilno likovno razstavišče.

Na razstavi svoja dela razstavljajo udeleženci likovnega bienala, in sicer: Lojze Adamlje, Stane Balantič, Hasan Bekanović, Anton Buzeti, Cheng Xing, Mustafa Faljić, Lojze Kalinšek, Miško Kokovnik, Jurij Kravcov, Šemso Muhić, Marko Novak, Jože Potokar, Dušan Sterle, Pavle Ščurk, Dušan Štrajhar, Veljko Toman, Robert Uranič in Vinko Železnikar.

 

Odprtje razstave je povezoval Tone Ftičar, o likovnem ustvarjanju in razstavljenih delih je nekaj besed povedal slikar Lojze Adamlje, Dušan Štrajhar, predsednik Likovnega društva Tone Kranjc, se je zahvalil vsem, ki so jim pomagali pri izvedbi likovnega bienala ter pripravi razstave.

Podžupan Matej Slapar je razstavo, ki bo v prostorih občine na ogled do konca novembra, odprl z zahvalo likovnim ustvarjalcem, ki na ta način pripomorejo tudi k promociji lepot naših krajev, obenem pa z razstavljenimi deli naredijo občinske prostore lepše in prijaznejše.